Fuss el a püspök szülőházáig!

2018. november 9., péntek | 10:12

Táncházzal, vetélkedőkkel, előadásokkal és emlékfutással emlékeztek meg Dudás Miklós egykori hajdúdorogi püspök születésének évfordulójáról október 26-án a máriapócsi Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Az emléknapot 2017-ben szervezték meg először hagyományteremtő szándékkal. A szervezők számos meglepetéssel, vetélkedővel, szellemi feladattal, trükkös sport- és akadályversennyel, valamint a püspök szülőháza és az iskola közötti emlékfutással készültek az évfordulóra. A gyerekek tanári irányítással különböző korcsoportokból szervezett csapatokban vettek részt a feladatok teljesítésében.

Az emléknapra meghívták az intézménnyel szorosan együttműködő szervezetek képviselőit is: görögkatolikus lelkipásztorokat, valamint a Nemzetiségek Háza és a Kulturális Központ dolgozóit is. 

Az eseményt záró táncházat az iskola tánctanára szervezte. A helyi rendőrség és a polgárőrség pedig a közlekedés biztonságáért és az emlékfutás helyszínének biztosításában működött közre.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és  Alapfokú Művészeti Iskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
te-is-tamogathatod-az-egyhaz-tarsadalmi-szerepvallalasat
Te is támogathatod az Egyház társadalmi szerepvállalását!

Az egy százalékok felajánlására bátorítjuk olvasóinkat, és figyelmükbe ajánljuk ismét a Viber alkalmazásban elérhető matricacsomagot, amelyet április 28-ig tölthetnek le.

12:00
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd