Fuss el a püspök szülőházáig!

2018. november 9. péntek 10:12

Táncházzal, vetélkedőkkel, előadásokkal és emlékfutással emlékeztek meg Dudás Miklós egykori hajdúdorogi püspök születésének évfordulójáról október 26-án a máriapócsi Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Az emléknapot 2017-ben szervezték meg először hagyományteremtő szándékkal. A szervezők számos meglepetéssel, vetélkedővel, szellemi feladattal, trükkös sport- és akadályversennyel, valamint a püspök szülőháza és az iskola közötti emlékfutással készültek az évfordulóra. A gyerekek tanári irányítással különböző korcsoportokból szervezett csapatokban vettek részt a feladatok teljesítésében.

Az emléknapra meghívták az intézménnyel szorosan együttműködő szervezetek képviselőit is: görögkatolikus lelkipásztorokat, valamint a Nemzetiségek Háza és a Kulturális Központ dolgozóit is. 

Az eseményt záró táncházat az iskola tánctanára szervezte. A helyi rendőrség és a polgárőrség pedig a közlekedés biztonságáért és az emlékfutás helyszínének biztosításában működött közre.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és  Alapfokú Művészeti Iskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
a-szexualitasban-kifejezodo-szeretet-meltosaga-es-szepsege-cupich-biboros-eloadasa-dublinban
A szexualitásban kifejeződő szeretet méltósága és szépsége – Cupich bíboros előadása Dublinban

Augusztus 21–26. között rendezték meg Dublinban a Családok IX. Világtalálkozóját. Sorozatunkban ezúttal Blase Cupich bíboros, chicagói érsek előadását összegezzük, aki a házastársi szeretet testi dimenziójáról beszélt és vezetett beszélgetést augusztus 23-án.

19:58
az-iraki-szir-keresztenyek-beke-es-remeny-emberei-eloadas-pazmanyon
Az iraki szír keresztények a béke és a remény emberei – Előadás a Pázmányon

„Az iraki kereszténység helyzete az Iszlám Állam után” címmel Yohanna Petros Mouche moszuli szír katolikus érsek és Nicodemus Daoud Matti Sharaf moszuli szír ortodox érsek tartott előadást november 14-én este a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán.

15:04