Gyalogos zarándoklat indul Kaszap István emlékére

Megszentelt élet – 2019. szeptember 15., vasárnap | 17:42

Idén is megrendezik a „Pálos 70” zarándoklathoz kapcsolódó, jezsuita szerzetesek által vezetett gyalogos zarándoklatot, a „Kaszap 20”-at Kaszap István jezsuita novícius emlékére. A zarándokok október 5-én este indulnak Nagymarosról és másnap délelőtt érkeznek Márianosztrára.

A zarándoklat célja, hogy a résztvevők egy estét és egy reggelt Istenre figyelve töltsenek: a természetben, városon kívül, éjszakában, reggel, csöndben, beszédben, együtt. A zarándoklatot Koronkai Zoltán jezsuita vezeti. Kísérője, illetve az út lelki vezetője Hiba György jezsuita lesz. Az út során a résztvevők lehetőséget kapnak egyéni és közös imára, valamint lelki beszélgetésre és gyónásra a jezsuitákkal.

A zarándokok október 5-én, pénteken 17.30-tól gyülekeznek a nagymarosi templom előtt, a MAGIS zászlónál. A csoport 18 órakor indul, s még ezen a napon elér Kóspallagra, ahol az éjszakát töltik. A zarándokok másnap reggel indulnak tovább Márianosztrára, ahová a 10.30-as ünnepi szentmisére érkeznek meg, s csatlakoznak a „Pálos 70” programjaihoz. A 13.30-kor induló kisvonattal lehet visszajutni Szobra és innen vonattal Budapestre.

Az útvonal hossza 18,9 kilométer, a szintkülönbség 500 méter. A zarándoklatra az előjelentkezés kötelező, a résztvevők szeptember 28-ig regisztrálhatnak. Mivel a szervezők csak 25 fő regisztrációját tudják elfogadni, a további jelentkezőket várólistára veszik fel. Nevezési díj: 3000 Ft/fő, ami a helyszínen fizetendő, készpénzben, tartalmazza a szombat esti vacsorát, szállást, a vasárnapi reggelit és a Márianosztra–Szob kisvasút vonaljegyét. A távot teljesítők emléklapot és kitűzőt kapnak.

Forrás és fotó: Jezsuita.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria