Gyorssegélyt ad hazánk a Fülöp-szigeteki terrortámadás áldozatainak

Hazai – 2019. január 30., szerda | 10:38

Gyorssegélyt ajánlott fel a magyar kormány a Hungary Helps Program keretében a január 27-én a Fülöp-szigeteken történt terrortámadás áldozatainak – adta hírül január 29-én a Miniszterelnökség.

A közlemény szerint Magyarország kormánya mély megrendüléssel értesült a vasárnapi Fülöp-szigeteki merényletről, melynek során egy katolikus templomban a szentmise alatt és a mentés közben is iszlám szélsőségesek robbantottak, legalább huszonhét ártatlan emberi életet kioltva és nyolcvan embert megsebesítve.

Magyarország kormánya a leghatározottabban elítéli ezt a kegyetlen terrortámadást, egyúttal őszinte részvétét fejezi ki az áldozatok hozzátartozóinak.

A magyar kormány elkötelezett és tettre kész a humanitárius válság sújtotta közösségek megsegítésében, ezért a kormány nevében Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár tízmillió forint összegű gyorssegélyt ajánlott fel a Fülöp-szigeteki merényletben megsérültek és az áldozatok hozzátartozóinak megsegítésére. „Ezzel a rendkívüli segítségnyújtással is szeretnénk kifejezni a Fülöp-szigeteki keresztényeknek és a terrorizmus által fenyegetett embereknek, hogy Magyarország segít, és nem hagyja magukra őket a bajban” – fogalmaz a közlemény.

Forrás: Kormany.hu

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria