Gyűjtés indult a Szimfónia program folytatására

Hazai – 2016. április 18., hétfő | 16:54

A Szimfónia program folytatásához kéri az emberek segítségét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Segíteni közvetlen átutalással, online adományozással vagy a 1350-es adományvonal hívásával lehet.

Zenei esélyteremtő programja fennmaradásáért szervez adománygyűjtést a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A korábban pályázati pénzből működtetett program forrásai kimerültek, a folytatáshoz költségeit adományokból fedezi a Szeretetszolgálat. Egy gyermek további tanításához tízezer forintra lenne szükség.

A Szimfónia program hangszert, reményt és esélyt ad a legszegényebb családok gyermekeinek. A zenei képzés az elmúlt években már bebizonyította, hogy képes igazi esélyt adni. Miközben ugyanis a gyerekek zenélni tanulnak, sikeresebbek és ügyesebbek lesznek a mindennapokban is.

A módszer nem tehetségeket keres, hanem a legelesettebbeknek nyújt kapaszkodót, hogy megerősítést kaphassanak, javulhasson az iskolai teljesítményük és növekedjen az esélyük a továbbtanulásra. A 2014-ben indított programba tizenöt iskolában több mint ezer gyerek kapcsolódott be. A pályázati támogatás időszaka tavaly ősszel véget ért, így jelenleg nyolc iskolában összesen mintegy háromszáz gyerek vesz részt a foglalkozásokon.

A program folytatásához támogatók segítségére van szükség. Minden tízezer forint egy újabb gyermek számára teremt lehetőséget, hogy tovább tanulhasson.

Bármekkora összegű hozzájárulás óriási segítséget jelenthet. Számlaszám: Magyar Máltai Szeretetszolgálat (OTP Bank) 11784009-20202022

Egyszerű online adományozás a program honlapján lehetséges, ahol további információkat is találnak.

A 1350-es adományvonal hívásával 250 forinttal támogatják a programot.

A Szimfónia program Venezuelából ered, ahol El Sistema, azaz „A rendszer” néven ismert. A nyomorban élő gyerekek felemelésére 1975-ben indította útjára José Antonio Abreu zongorista, karmester és közgazdász.

Az El Sistema nem hagyományos zenei oktatáson alapul, sokkal inkább örömzenélés, közösségi és sikerélmény. A programot a Symphonia Alapítvány hozta el Magyarországra és először a monori Tabán telepen vezette a Máltai Szeretetszolgálat.

Az első év eredményeinek ismeretében pályázati támogatásból tizenöt iskolában indult el a Szimfónia program, mely a zenét szociális eszközként használja, melynek kulcselemei a sikerélmény, az önbizalom és a közösséghez tartozás érzésének megerősítése.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria