Hallgassatok Isten dallamára – A német evangélikus zarándoklat résztvevőit fogadta Ferenc pápa

Ferenc pápa – 2021. október 27., szerda | 11:40

Október 25-én, hétfőn délben Ferenc pápa a VI. Pál teremben fogadta a német evangélikus zarándoklat mintegy ötszáz résztvevőjét, akik énekkel köszöntötték Róma püspökét. Ennek kapcsán a Szentatya az ének egyesítő szerepéről beszélt, mely összeköti a keresztény közösségeket és segíti a szinodális folyamatot.

„Liebe Freunde! Kedves barátaim! – kezdte beszédét német nyelvű megszólítással Ferenc pápa, aki 1986-ban egy ideig a jezsuiták frankfurti teológiai főiskoláján tanult. – Szeretettel köszöntöm mindazokat, akik zarándokként érkeztek Rómába a »Jobb együtt«, »Besser alle zusammen« mottó jegyében. Közületek páran öt éve már részt vettek a »Mit Luther zum Papst«, »Lutherrel a pápához« elnevezésű zarándoklaton, ma azonban szép számmal látok új arcokat is köztetek.

Őszintén köszönöm Kramer tartományi püspök úr kedves szavait.

A találkozó elején egy közösségi dalt énekeltetek.

Az ének egyesít. A kórusban senki sem áll egyedül: fontos, hogy meghallgassunk másokat.

Remélem, hogy ez a készség az Egyház meghallgatására is vonatkozik. Éppen ezt tanuljuk most újra a szinodális úton” – emelte ki a Szentatya.

„Kedves barátaim, hallgassátok meg Isten dallamát is az életetekben, azt, amelyet az Úr szerzett az életetekben. Ne csak a füleket nyissátok meg, hanem a szíveket is. Aki nyitott szívvel énekel, azt anélkül, hogy észrevenné, talán máris megérinti Isten titka. Ez a misztérium a szeretet, az a szeretet, amely Jézus Krisztusban találja meg nagyszerű, teljes és egyedi hangzását.

Mindig hallgassatok Isten dallamára az életetekben! Így a sok hangból egy ének születik.

És így vagyunk az ökumenizmussal Németországban és a világ sok más részén.

Az Úr áldjon és oltalmazzon benneteket és családjaitokat! Kérem, ne feledkezzetek el imádkozni értem! Köszönöm” – zárta a német evangélikus zarándoklat résztvevőihez intézett rövid üdvözlőbeszédét a pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria