Házaspároknak tartottak lelkigyakorlatot Szombathelyen

Kishírek – 2024. július 10., szerda | 11:40

Július 5–7-én házaspároknak szerveztek lelkigyakorlatot a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémián. A programról az egyik részt vevő házaspár, Kerényi Katalin és Nagy László írt személyes hangvételű beszámolót, amelyet szerkesztett formában közlünk.

Ezen sorok íróinak nem titkolt szándéka az, hogy a hétvégén kapott lelki kincsek dokumentálása mellett kedvet ébresszenek ahhoz, hogy a jövő évi házaspáros lelkigyakorlatra még a mostaninál is többen érkezzenek férjeikkel/feleségeikkel, és vegyenek részt egy testi-lelki-szellemi élményben.

A Martineum Felnőttképző Akadémia helyszíne és a vendéglátásért felelős személyek kedvessége, rendelkezésre állása kifogástalannak bizonyult. Levették rólunk az ételkészítés terhét, még a leglehetetlenebb pillanatokban is kávéhoz és süteményhez jutottunk. Mindemellett kényelmes és felszerelt szobák biztosították a felfrissülés és a nyugodt alvás lehetőségét számunkra.

Lelkileg Kürnyek Róbert atya olykor humoros, könnyed, egyéb esetben mély és elgondolkodtató előadásai segítettek bennünket személyes istenkapcsolatunk megismerésének útján.

Kaptunk előbb egyszerű, majd a napok folyamán egyre mélyebbre ható kérdéseket, melyeket volt lehetőségünk egyénileg, a társunkkal és kisebb csoportokban is átelmélkedni.

A kápolnában 0–24 óráig Krisztus várt minket. Látta, hogyan érkezünk meg: sietősen beesve határon innen és túlról is, ki-ki a maga egyszemélyes cirkuszából, és befogadó jelenlétében hogyan hullanak le rólunk idővel apránként az előre gyártott és oly sokat használt jelmezek, míg végül ott ültünk, álltunk, térdeltünk a vezetett imaórán, hogy Előtte és egymás előtt is kicsit megszeppenve, gyermeki módon újra átéljük a hozzátartozás és az összetartozás örömét.

Szellemünk is bőven töltekezett a három nap alatt. Mindenki vitt haza magával nemcsak gondolatot, de tervet is arra nézve, hogyan fogja családjának mindennapjaiba behívni és marasztalni az Urat.

E-mail-címek és telefonszámok cseréje is bőven zajlott a végén, némi ölelés és meleg kézfogás kíséretében, és persze megbeszéltük, hogy jövőre egymással ugyanitt találkozunk. Ki tudja, talán veled is kedves olvasó!

A program a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria