Helyünk a világban – Krízisidőszakot zárt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

2019. május 15., szerda | 11:03

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Magyarországi Régiója a hajléktalan emberek ellátásának krízisidőszakát lezáró országos szakmai napot tartott május 7-én Budapesten.

A nap folyamán több intézmény munkájába is bepillantást nyerhettek a résztvevők, valamint sikertörténeteket ismerhettek meg, és mentálhigiénés szakemberek, többek között Pál Ferenc atya előadásait hallhatták a segítségnyújtás pszichológiájáról.

A résztvevőket Molnár Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Magyarországi Régió ügyvezetője köszöntötte. Elmondta, a konferencián visszatekintenek a karitatív szervezet hajléktalan emberek ellátásában végzett közel harminc éves munkájára, ugyanakkor az is cél, hogy a régi tapasztalatokból tanulva innovatív módszereket, jó gyakorlatokat osszanak meg egymással a nap folyamán.

A konferencia a Helyünk a világban címet kapta, melynek kapcsán megnyitó előadásában Morva Emília régióvezető azt mondta, át kell gondolni, hogy az egyik legnagyobb hajléktalan embereket ellátó szervezet tagjaiként milyen felelősség hárul a szolgálatban részt vevő munkatársakra: „Három nagy felelősségi kört látok. Az első a máltai brandhez, a nyolcágú kereszthez, a máltai küldetéshez való tartozás. Ez olyan értékeket hordoz, melyekért felelősek vagyunk, hogy megmaradjanak. A szeretetszolgálat munkatársaiként a szakma iránti felelősségünk is hatalmas. A legnagyobb és legmélyebb felelősségünk pedig a hajléktalan emberek felé van. Hiszen könnyen lehet, hogy annak a hajléktalan embernek, akinek éppen segítünk, mi vagyunk az egyetlen kapcsolata.”

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
-ne-borongjunk-regi-dicsosegunkon-hanem-most-akarjunk-megterni-papi-zarandoklat-mariagyudon
„Ne borongjunk a »régi dicsőségünkön«, hanem most akarjunk megtérni” – Papi zarándoklat Máriagyűdön

Május 21-én búcsún vett részt a Pécsi Egyházmegye papsága Máriagyűdön. Udvardy György megyéspüspök meghívására Varga László kaposvári főpásztor tartott előadást.

16:19
ferenc-papa-hogy-imadkozni-tudjunk-egyugyuve-kell-valnunk
Ferenc pápa: Hogy imádkozni tudjunk, együgyűvé kell válnunk!

Május 22-én a Szentatya befejezte a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Figyelmeztetett, hogy állandóan ápolnunk kell az imádság szellemét, és minden élethelyzetben kapcsolatban maradhatunk az Atyával, ha engedjük, hogy a Lélek imádkozzon bennünk.

2019. május 22., szerda