Hétszázezer forintot gyűjtöttek a zarándokok egy kislány gyógykezelésére Alsószentivánon

Hazai – 2019. október 14., hétfő | 18:51

A Fatimai Szűz első hazai kegyhelyén, Alsószentivánon Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök mutatott be október 13-án ünnepi szentmisét, amelyben áldásban részesítette a zarándok nagyszülőket. Az eseményen hétszázezer forint gyűlt össze Kovács Elena súlyosan beteg helybéli kislány gyógykezelésének támogatására.

A két éve példaértékű együttműködéssel felújított kegyhelyre mintegy ezerötszázan érkeztek, hogy a főpásztor vezetésével hálát adjanak életükért, és a Szűzanya szerető közbenjárását kérjék családjaikért, hozzá forduljanak segítségért minden ügyükben.

Az alsószentiváni Kovács Elena súlyos betegségben szenved, külföldi gyógykezelésre van szüksége. Hogy szülei ez alatt az idő alatt is mellette tudjanak lenni, a helyi közösség gyűjtést szervezett a zarándoklathoz kapcsolódóan a lány családja megsegítésére. Ahogy Helter István plébános fogalmazott:  nem csak hálát adni jöttek a kegyhelyre és imádkozni a nagyszülőkért a fatimai imaalkalmak záróalkalmán, a búcsúnapon a szeretet kézzelfogható jelét akarják adni azzal, hogy adományt gyűjtenek Kovács Elena családjának a beteg kislány gyógykezeléséhez.

A zarándokok nagylelkű felajánlásainak köszönhetően hétszázezer forint gyűlt össze erre a célra.

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye

Fotó: Kiss Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria