Egyéves a szegedi Forráspont Lelkigondozó Szolgálat

2018. május 23. szerda 12:33

A Szent Imre Szakkollégium és a Világi Apostolok Közösségének köszönhetően létrejött szolgálat 2017 áprilisa óta működik Szegeden.

A Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodájában működő szolgálat keresztény értékeket hordozó, mentálhigiénés segítséget nyújtó, díjmentes szakszolgálat egyetemisták és fiatal felnőttek számára 18–30 éves korig. A lelkigondozói misszió kimondottan a családra, a fiatalok családi életre való felkészítésére fókuszál, ezért programjaikat is részben ilyen céllal szervezik.

A szolgálat olyan biztonságos és bátorító közeget nyújt, amelyben minden fiatal felnőtt megtapasztalhatja, hogy nincsen egyedül. Olyan felület, amely maximálisan nyitott a fiatalok személyes életúttal kapcsolatos kérdéseire, s amely világnézeti hovatartozástól függetlenül igénybe vehető.

A szolgálat fő tevékenysége az egyéni kísérés, mely személyenként maximum ötalkalmas találkozássorozatot foglal magába. Az első év során 61 fiatal kért ilyen jellegű kísérést. A tanácsadásokat szigorú titoktartás jellemzi. Az egyéni kísérésben megjelennek életvezetési vagy krízisre utaló témák az alábbi területeken: szülőkről való leválási nehézség, konfliktus, párkapcsolati problémák, identitással összefüggő kérdések, szorongás, stressz, teljesítménynyomás, tanulmányi nehézségek, pályaorientációs bizonytalanságok.

Családterápián tizennégy fő, a Gál Ferenc Főiskolával közösen szervezett párkapcsolati és családkurzuson pedig közel száz fő vett részt. A Mindennapi pszichológia tantárgy keretében megvalósuló kezdeményezés témái között szerepel az önismeret, kommunikáció a (pár)kapcsolatokban, konfliktuskezelés, életeseményeink és ezek hatása a családi életre, szerelem, felnőtté válás, családtervezés és karrier. A kurzust tematikus workshopok zárták, melyek során férfiak és nők számára külön is tartottak témacentrikus beszélgetéseket a trénerek.

A szolgálat keretein belül mentálhigiénés szakemberek és lelkipásztorok várják a jelentkezőket.

A szolgálat Szegeden, a Dugonics tér 12. alatt található. Elérhető a 06-20-368-9412-es telefonszámon, a forraspontszeged@gmail.com e-mail-címen, Facebookon, illetve a www.forraspontszeged.hu címen.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

13:06
te-hol-tartasz-az-uton-nagymaroson-kiderul
Te hol tartasz az úton? Nagymaroson kiderül!

Október 6-án újra megrendezik a Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, amely a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő, évente kétszer (májusban és októberben) megrendezett országos lelkinapja. Az idei őszi találkozó témája az úton levés lesz.

12:00