Ferenc pápa üzenetet küldött a „Találkozás ebédje” rendezvény résztvevőinek

Ferenc pápa – 2018. június 20., szerda | 15:10

A Szentatya június 19-én üzenetet küldött a „Találkozás ebédje” elnevezésű kezdeményezés résztvevőinek. A programot a római Karitász szervezte az olasz főváros Szent II. János Pál szegénykonyháján az „Osztozzunk az útban” (Share the Journey) kampány keretében.

A Találkozás ebédje a cselekvés világhete programsorozatba illeszkedik, amelyet idén a menekültek világnapjához kapcsolódóan június 17. és 24. között tartanak. A június 20-i ebéden közel száz menekült étkezett együtt a római karitászszervezetek vezetőivel, valamint az egyházi és világi hatóságok képviselőivel.  

Ferenc pápa üzenetében arra buzdítja a Találkozás ebédje résztvevőit, hogy folytassák útjukat a migránsokkal és a menekültekkel, ebédeljenek velük együtt. A szervezet olyan kezdeményezést hirdetett meg, amely világszinten érzékennyé teszi az embereket a migránsok és menekültek támogatására. Ez a kampány az Osztozzunk az útban címet viseli, és a pápával közösen indították el tavaly szeptember 27-én.

A Szentatya arra hív mindenkit – migránsokat, menekülteket, a Karitász munkatársait és az intézményeket –, hogy karolják be ennek az útnak azon szakaszait, amelyek leginkább megérintették őket. Tegyék fel a kérdést: milyen remény hatja át ezt az utat? Osztozzanak ebben a gondolatban és ünnepeljék azt, ami összeköt bennünket.

A pápa végül arra ösztönzi a Karitász munkatársait, a hívek közösségét és papjaikat, valamint minden jószándékú embert, hogy mindig teremtsenek új lehetőségeket az osztozásra,  ugyanis ezekből a találkozókból sarjadhat ki a megújult testvériség a migránsokkal és a menekültekkel. Üzenetének zárásaként Ferenc pápa áldását küldi a szegénykonyhára.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria