Ferenc pápa videoüzenetben is kéri, mindennap imádkozzuk a rózsafüzért

Ferenc pápa – 2018. október 15., hétfő | 10:36

Október 9-én tették közzé azt a videoüzenetet, melyben Ferenc pápa az imaapostolság egész világot átfogó hálózatán keresztül azt kéri a hívektől, hogy mindennap imádkozzák a rózsafüzért, kérjék Szűz Mária és Szent Mihály segítségét a gonosz ellen folytatott küzdelemben.

Szeptember 29-én adta ki a Szentszék a közleményt arról, hogy a Szentatya úgy határozott, minden hívőt arra hív az egész világon, hogy októberben, Mária hónapjában imádkozza el minden nap a rózsafüzért; így kapcsolódjunk össze egy közösségben és bűnbánatban mint Isten népe, amely Isten Szent Anyját és Szent Mihály arkangyalt arra kéri, hogy óvja meg az Egyházat az ördögtől, akinek célja mindig az, hogy elszakítson bennünket Istentől és egymástól.

Az ördög nagy hatalommal mutatkozik meg, eléd hozza az ajándékait, de nem tudod, mit rejtenek azok – mutat rá Ferenc pápa a videóban. „Megújítom felhívásomat, hogy október hónapban mindennap imádkozzuk el a rózsafüzért, az ősi Sub tuum praesidium (Oltalmad alá futunk) invokációval és a Szent Mihály arkangyalhoz intézett imádsággal együtt, hogy elűzzük az ördög támadásait, aki meg akarja osztani az Egyházat.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó és videó: Vatican News YouTube-csatornája

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria