Ideiglenes idősgondozást kínál a Caritas Catolica Nagyváradon a nyaralások idejére

Külhoni – 2018. június 19., kedd | 16:52

Új lehetőséget kínál a nagyváradi Caritas Catolica a családoknak, akik elutaznának, de nincs kire hagyniuk gondozást igénylő idős hozzátartozójukat. A nagyváradi Szent Erzsébet szociális otthonban szállást, ellátást és 24 órás felügyeletet biztosítanak ideiglenes vendégek számára.

Az idős vendégek úgy érezhetik magukat, mint egy hotelben. Otthonos, saját fürdőszobás helyiségben kapnak szállást; napi három főétkezést és két uzsonnát biztosítanak a számukra; napközben különböző foglalkozásokon vehetnek részt. Mégis több ez mint egy szálloda, mert az idős személyre képzett gondozók és asszisztensek vigyáznak a nap 24 órájában, felügyelik a gyógyszerek bevételét, igény szerint segédkeznek a személyes higiéniában, kötést vagy pelenkát cserélnek, és gondoskodnak a vendégek szükségleteiről.

A család így nyugodtan nyaralhat, biztonságban tudva az idős hozzátartozót, akivel telefonon vagy interneten keresztül tarthatja a kapcsolatot. Az időseket egy hosszú hétvégére, esetleg egy vagy több hétre fogadja az otthon. A vendég tetszés szerint részt vehet az otthon állandó lakói számára kínált időstornákon, masszázson, kézműves-foglalkozásokon, terápiás gyakorlatokon. Új embereket ismerhet meg, nagy közösségben töltheti el a „saját vakációját”.

A helyek száma korlátozott. Foglalás és további információ a Szent Erzsébet Szociális Gondozó Központ telefonszámán – (+40)0359170313 – kérhető hétköznapokon 8 és 16 óra között.

Forrás és fotó: Caritas Catolica Sajtóirodája; Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria