Mi legyek, ha nagy leszek? – Szakmákkal ismerkedtek a jánosházi iskolások

Kishírek – 2018. június 15., péntek | 16:36

Szakmákkal ismerkedtek a jánosházi Szent Imre Általános Iskola második osztályos tanulói május 28-án.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A helyi cukrászmester, Kovács Tiborné Erzsi néni a piskótatekercs készítésének fortélyait tanította meg a kisiskolásoknak. A gyerekek kenőkésekkel igazították egyformára a lekvárt. Később el is fogyaszthatták munkájuk gyümölcsét. Többen is azt mondták, hogy soha nem ettek még ilyen finomat. A süteménydíszítést is kipróbálhatták: lelkesen gömbölyítették a marcipángombákat, ügyesen rajzolták a mintákat a cukormázzal.

A cukrászda után a rendőrség látta vendégül a gyermekeket. Máthé György alezredes türelemmel válaszolt a fiúk sok-sok kérdésére, akiket teljesen lenyűgözött a járőrkocsi, a bilincs, a gumibot. A legnépszerűbb mégis az előállító helyiség lett – ki sem fogytak a kérdésekből, annyira kíváncsiak voltak, mi történik azzal, akit oda bezárnak.

Végül a városszéli Seton Hungary Kft.-be vezetett az útjuk. A gyerekek végigkövethették a munkafolyamatokat, láthatták, hogyan lesznek az óriási bőrökből – a hatalmas, hangos gépek és az ott dolgozók segítségével – egészen apró darabkái egy autóülésnek.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Schinkovicsné Somogyi Teodóra

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria