Nyolc papot szenteltek Kassán – Schmotzer Péter Szepsiben mutatta be újmiséjét

Külhoni – 2018. június 18., hétfő | 17:21

Június 16-án Kassán, a Szent Erzsébet-székesegyházban Bernard Bober érsek pappá szentelt nyolc diakónust. A kassai főegyházmegye új papjai közül ketten magyarok: Kark Krisztián Szepsibe kapott kápláni kinevezést, Schmotzer Pétert pedig Nagykaposra disponált beosztásra a főpásztor.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Schmotzer Péter a szepsi plébániai közösségből származik. A szentelésre az egyházközségből autóbusz indult, hogy a hívek vele együtt tudják átélni a hivatás ajándékát és örömét.

Újmiséjét június 17-én Szepsiben mutatta be. Az ünnepélyes beöltözés és az anyai áldás után Schmotzer Péter az oltártestvérek, a rokonok, a hívek és az asszisztencia kíséretében vonult az oltárhoz, ahol latin nyelven, magyar és szlovák énekek kíséretében mutatta be a legszentebb áldozatot.

A szentmise szónoka Daniel Boleš OPraem volt, aki magyarul és szlovákul mondta el homíliáját. Orgonált és az énekeket vezette Takács Dénes jánoki plébániai kormányzó.

A papság és a hívek hálatelt szívvel mondtak köszönetet, hogy az újmisésben ajándékot kaptak, aki ex populo, cum populo, pro populo (a népből, a néppel, a népért) akar élni. Adja Isten, hogy a vágy, a készség a szolgálatra naponta megújuljon, és egyre tökéletesebb legyen benne és minden felszenteltben.

Utoljára tizenhat évvel ezelőtt volt Szepsiben újmisés – Fábry Péter személyében. Örvendetes, hogy idén ősszel újabb jelölt kezdi meg felkészülését a papi szolgálatra.

Forrás: Szepsi Római Katolikus Esperesség

Fotó: Vislai Róbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria