Sebastian Madassery verbita szerzetes látogatása a salgótarjáni kórházban

2018. július 22. vasárnap 14:35

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének meghívására július 18-án a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház kápolnájában szentmisét celebrált, majd előadást tartott Benvin Sebastian Madassery verbita szerzetes. Az eseményről Ocsovainé Zsélyi Rita lelkigondozó írt beszámolót.

A délután 3 órakor kezdődött szentmisét Sebastian atya Szent Hedvig tiszteletére, valamint a jelenlévők és a kórház betegeinek imaszándékaira mutatta be. Homíliájában kiemelte Szent Hedvig példás életét, és égi közbenjárást kérte a jelenlévőkre és családjaikra.

A kórház kápolnájában tartott szentmisén koncelebrált – és a liturgia előtt gyóntatott – Varga András esperes. A betegágyaknál Faragó Artúr kórházlelkész végezte a szentségek kiszolgáltatását.

A szentmise után előadást hallgathattak a jelenlévők, A fejsze a fa gyökerén van címmel, majd Sebastian atya a közelmúltban megjelent, Belső gerinc című könyvéről beszélgethettek.

Előadásában Benvin Sebastian Madassery kiemelte a szülök, nagyszülők felelősségét a gyermekek, az unokák, a jövő nemzedéke hitbéli nevelése terén; hangsúlyozta az öröm, a hála, a derű szerepét, amelyek – mint mondta – „szebbé tehetik a mindennapjainkat, és oly kevesen élnek vele, különösen itt, a kórház falai között”.

Az eseményen részt vevő betegek hálás szívvel tértek vissza a kórtermekbe. „Talán kicsit megszínesedett, örömtelibb is lett a délutánjuk, melyet egy rövid sétával zártak a kórház gyönyörű kertjében, megcsodálva a rózsakertet és a mesés hortenziákat.” 

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-az-volt-az-elso-imank-amikor-szuletesunkkor-felsirtunk
Ferenc pápa: Az volt az első imánk, amikor születésünkkor felsírtunk!

December 12-én a Szentatya folytatta az Úr imájáról múlt héten megkezdett katekézissorozatát. Arra buzdított, hogy gyermeki merészséggel szólítsuk meg Istent, tekintsük őt apánknak, ne féljünk tőle, mert az imádkozás által már el is kezdődik gyógyulásunk és szabadításunk.

18:03
a-szenzacion-tul-ferenc-papa-szerzetessegrol-szolo-uj-konyvenek-nem-csak-homoszexualitas-temaja
A szenzáción túl: Ferenc pápa szerzetességről szóló új könyvének nem csak a homoszexualitás a témája

„A hivatás ereje – A megszentelt élet ma” címmel jelent meg december elején több világnyelven Ferenc pápa új interjúkötete, amelyet Fernando Prado, a klaretiánusok spanyol könyvkiadójának vezetője készített a Szentatyával. A kötet ismertetése után részleteket közlünk belőle, magyar fordításban.

2018. december 11. kedd