Sebastian Madassery verbita szerzetes látogatása a salgótarjáni kórházban

2018. július 22. vasárnap 14:35

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének meghívására július 18-án a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház kápolnájában szentmisét celebrált, majd előadást tartott Benvin Sebastian Madassery verbita szerzetes. Az eseményről Ocsovainé Zsélyi Rita lelkigondozó írt beszámolót.

A délután 3 órakor kezdődött szentmisét Sebastian atya Szent Hedvig tiszteletére, valamint a jelenlévők és a kórház betegeinek imaszándékaira mutatta be. Homíliájában kiemelte Szent Hedvig példás életét, és égi közbenjárást kérte a jelenlévőkre és családjaikra.

A kórház kápolnájában tartott szentmisén koncelebrált – és a liturgia előtt gyóntatott – Varga András esperes. A betegágyaknál Faragó Artúr kórházlelkész végezte a szentségek kiszolgáltatását.

A szentmise után előadást hallgathattak a jelenlévők, A fejsze a fa gyökerén van címmel, majd Sebastian atya a közelmúltban megjelent, Belső gerinc című könyvéről beszélgethettek.

Előadásában Benvin Sebastian Madassery kiemelte a szülök, nagyszülők felelősségét a gyermekek, az unokák, a jövő nemzedéke hitbéli nevelése terén; hangsúlyozta az öröm, a hála, a derű szerepét, amelyek – mint mondta – „szebbé tehetik a mindennapjainkat, és oly kevesen élnek vele, különösen itt, a kórház falai között”.

Az eseményen részt vevő betegek hálás szívvel tértek vissza a kórtermekbe. „Talán kicsit megszínesedett, örömtelibb is lett a délutánjuk, melyet egy rövid sétával zártak a kórház gyönyörű kertjében, megcsodálva a rózsakertet és a mesés hortenziákat.” 

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-van-egy-almunk-vilag-vallasi-vezetoi-beke-muhelyeben-munkalkodnak
„Van egy álmunk!” – A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak

Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

09:38
a-parbeszeddel-csak-nyerhetunk-bemutattak-klaus-von-stosch-az-iszlam-mint-kihivas-cimu-kotetet
A párbeszéddel csak nyerhetünk – Bemutatták Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás” című kötetét

A Magyar Kurír kiadásában megjelent Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás – Keresztény megközelítések” című kötete. A könyvet Dejcsics Konrád bencés szerzetes és Szőke Péter, a hazai Sant’Egidio közösség vezetője mutatta be a szerző jelenlétében október 15-én, a budapesti D18 könyvesboltban.

2018. október 16. kedd