Sebastian Madassery verbita szerzetes látogatása a salgótarjáni kórházban

2018. július 22. vasárnap 14:35

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének meghívására július 18-án a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház kápolnájában szentmisét celebrált, majd előadást tartott Benvin Sebastian Madassery verbita szerzetes. Az eseményről Ocsovainé Zsélyi Rita lelkigondozó írt beszámolót.

A délután 3 órakor kezdődött szentmisét Sebastian atya Szent Hedvig tiszteletére, valamint a jelenlévők és a kórház betegeinek imaszándékaira mutatta be. Homíliájában kiemelte Szent Hedvig példás életét, és égi közbenjárást kérte a jelenlévőkre és családjaikra.

A kórház kápolnájában tartott szentmisén koncelebrált – és a liturgia előtt gyóntatott – Varga András esperes. A betegágyaknál Faragó Artúr kórházlelkész végezte a szentségek kiszolgáltatását.

A szentmise után előadást hallgathattak a jelenlévők, A fejsze a fa gyökerén van címmel, majd Sebastian atya a közelmúltban megjelent, Belső gerinc című könyvéről beszélgethettek.

Előadásában Benvin Sebastian Madassery kiemelte a szülök, nagyszülők felelősségét a gyermekek, az unokák, a jövő nemzedéke hitbéli nevelése terén; hangsúlyozta az öröm, a hála, a derű szerepét, amelyek – mint mondta – „szebbé tehetik a mindennapjainkat, és oly kevesen élnek vele, különösen itt, a kórház falai között”.

Az eseményen részt vevő betegek hálás szívvel tértek vissza a kórtermekbe. „Talán kicsit megszínesedett, örömtelibb is lett a délutánjuk, melyet egy rövid sétával zártak a kórház gyönyörű kertjében, megcsodálva a rózsakertet és a mesés hortenziákat.” 

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
okumenikus-istentiszteletet-tartottak-budapesten-augusztus-20-eloestejen
Ökumenikus istentiszteletet tartottak Budapesten augusztus 20. előestéjén

Ökumenikus istentiszteletet tartottak a magyarországi keresztény egyházak vezetői augusztus 19-én, szombaton, az államalapítás ünnepének előestéjén Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban. Az ökumenikus imádságon Erdő Péter bíboros, prímás is részt vett.

00:29
ferenc-papa-az-oltariszentseg-atalakit-minket-hogy-az-urert-es-testvereinkert-eljunk
Ferenc pápa: Az Oltáriszentség átalakít minket, hogy az Úrért és testvéreinkért éljünk

Augusztus 19-én a déli Angelus elimádkozásakor a Szentatya arról elmélkedett, hogy áldozáskor a ma is élő Krisztussal egyesülünk, az ő érzés- és gondolatvilágát akarjuk magunkévá tenni, hogy tetteinkben és egész életvitelünkben vele összhangban legyünk.

2018. augusztus 19. vasárnap