Sebastian Madassery verbita szerzetes látogatása a salgótarjáni kórházban

2018. július 22. vasárnap, 14:35

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének meghívására július 18-án a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház kápolnájában szentmisét celebrált, majd előadást tartott Benvin Sebastian Madassery verbita szerzetes. Az eseményről Ocsovainé Zsélyi Rita lelkigondozó írt beszámolót.

A délután 3 órakor kezdődött szentmisét Sebastian atya Szent Hedvig tiszteletére, valamint a jelenlévők és a kórház betegeinek imaszándékaira mutatta be. Homíliájában kiemelte Szent Hedvig példás életét, és égi közbenjárást kérte a jelenlévőkre és családjaikra.

A kórház kápolnájában tartott szentmisén koncelebrált – és a liturgia előtt gyóntatott – Varga András esperes. A betegágyaknál Faragó Artúr kórházlelkész végezte a szentségek kiszolgáltatását.

A szentmise után előadást hallgathattak a jelenlévők, A fejsze a fa gyökerén van címmel, majd Sebastian atya a közelmúltban megjelent, Belső gerinc című könyvéről beszélgethettek.

Előadásában Benvin Sebastian Madassery kiemelte a szülök, nagyszülők felelősségét a gyermekek, az unokák, a jövő nemzedéke hitbéli nevelése terén; hangsúlyozta az öröm, a hála, a derű szerepét, amelyek – mint mondta – „szebbé tehetik a mindennapjainkat, és oly kevesen élnek vele, különösen itt, a kórház falai között”.

Az eseményen részt vevő betegek hálás szívvel tértek vissza a kórtermekbe. „Talán kicsit megszínesedett, örömtelibb is lett a délutánjuk, melyet egy rövid sétával zártak a kórház gyönyörű kertjében, megcsodálva a rózsakertet és a mesés hortenziákat.” 

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-semmi-sem-olthatja-ki-isten-irantad-erzett-szenvedelyes-szeretetet
Ferenc pápa: Semmi sem olthatja ki Isten irántad érzett szenvedélyes szeretetét!

Február 20-án a Szentatya arról elmélkedett az általános kihallgatás keretében, hogy miért mondjuk a Miatyánkban Istenről azt, hogy „mennyekben vagy”, és hogy Isten apai-anyai szeretete messze felülmúlja a földi szülők szeretetét. Ferenc pápa teljes katekézisének fordítását közreadjuk.

19:15
erdo-peter-az-eucharisztia-olyan-tema-ami-osszekot-es-nem-elvalaszt
Erdő Péter: Az Eucharisztia olyan téma, ami összeköt, és nem elválaszt

Erdő Péter bíboros, prímás február 19-én az M1 közszolgálati csatorna Ma este című műsorának vendége volt, ahol a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeiről is beszélt.

14:40
Útravaló – 2019. február 20.

Útravaló – 2019. február 20.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Februárban Juhász Ferenc miskolc-mindszenti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. február 20.

Mai evangélium – 2019. február 20.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mk 8,22–26

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle