Szentmisével emlékeztek meg az elhurcoltakról Simonyifalván

Kishírek – 2018. augusztus 10., péntek | 12:40

Idén immár tizenhetedik alkalommal rendezték meg a Simonyifalvi Napok programsorozatot augusztus 3. és 5. között az Arad megyei Simonyifalván, melynek keretében szentmisén emlékeztek meg a Szovjetunióba hurcoltakról.

Augusztus 4-én, szombaton a Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelt helyi római katolikus templomban megemlékező szentmisét tartottak a Szovjetunióba deportáltak tiszteletére. Ezt követően a Simonyiak Házának udvarán Haász Tibor polgármester és Teodor Parasca alpolgármester megkoszorúzta az elhurcoltak emlékművét, majd az épület falán elhelyezett emléktáblákat. Az elhurcoltak leszármazottai nevében Brittich Erzsébet és Péter Dalma iskolaigazgató helyezett el koszorút.

A rendezvény kulturális műsorral folytatódott, melyen a zimándújfalui Kankalin, a nagyzeridi Ibolya, a kisperegi Napraforgó tánccsoport mutatta be különböző tájegységek táncait; majd a házigazda Leveles és az útánpótlás Levelecske, továbbá a pécskai Búzavirág, az ágyai Tőzike és a majláthfalvi Százszorszép tánccsoport lépett fel.

Forrás és fotó: Romkat.ro; Nyugati Jelen

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria