Váljunk családdá! – A családi ünnepek megélését segítő füzet jelent meg

Kultúra – 2018. május 25., péntek | 9:01

Megjelent a Magyar Katolikus Családegyesület „Családi ünnepeink” című 13 részes sorozatának pótfüzete. A kiadvány kifejezetten egy-egy család saját ünnepei: születésnapok, névnapok, egy életszakasz lezárásához kötődő ünnepek megélésében kíván segíteni.

A füzet a Dublinban 2018 augusztusában rendezendő Családok IX. Világtalálkozóját előkészítő kateketikai anyagok nyomán készült, részben az Amoris: Váljunk családdá! című füzet felhasználásával.

Ferenc pápa Amoris laetitia kezdetű apostoli buzdításában azt tanítja, hogy szoros kapcsolat van a szeretet és az öröm között: a szeretetből öröm fakad, az öröm pedig növeli a szeretetet. Amikor a család életében a jelentős eseményeket megünneplik, amikor egy-egy családtagot az életében bekövetkezett fordulat, lezárult életszakasz alkalmával felköszöntenek, amikor az ünnepnapokat együtt akarják megülni, mindig átélik az együttlét örömét, és megerősödik bennük az egymás iránt érzett szeretet.

A Családok IX. Világtalálkozójának jelmondata: „A család evangéliuma örömhír az egész világnak”. A pótfüzet ahhoz kíván segítséget nyújtani, hogy a családokban az evangélium öröme és a szeretet erősítsék egymást; ötleteket kínál ahhoz, hogy miként tudunk apró figyelmességekkel egymásnak örömet okozni; valamint arról is olvashatunk, hogyan szolgálhatjuk a jövő generációjának boldog családi életét azzal, ha törekszünk az ökológiai egyensúlyok helyreállítására. A szeretetnek döntő szerepe van a családban és a házasságban, és növekedésének nincs határa, mert vele együtt növekszik a további növekedés képessége.

A kiadvány beszerezhető a Magyar Katolikus Családegyesület irodájában (1071 Budapest, Városligeti fasor 45.), valamint megvásárolható a 12kosar.hu oldalon.

Forrás és fotó: MKPK Családbizottság

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria