Hitvallás és hűségeskü – Hat kispap készül diakónussá szentelésére a Gyulafehérvári Főegyházmegyében

Külhoni – 2021. május 6., csütörtök | 16:19

A Gyulafehérvári Főegyházmegye hat kispapja május 5-én reggel a Megtestesült Bölcsességről Nevezett Gyulafehérvári Papnevelő Intézetben közösségi szentmise keretében tette le a diakónusszentelést megelőző hitvallást és a hűségesküt Kovács Gergely érsek előtt.

Az Egyházi Törvénykönyv előírása szerint a szent rendek felvétele előtt a jelöltek nyilvánosan, a közösség jelenlétében vallják meg hitüket, és esküvel fejezik ki, hogy a szentelés által szavaik és tetteik révén megőrzik az Anyaszentegyházzal való egységet, a hitigazságokat hűséggel hirdetik és értelmezik, engedelmességgel követik azt, amit a püspökök mint a hit hiteles hirdetői és tanítói eléjük tárnak, és a mindenkori főpásztor munkáját hűséggel segítik.

Kovács Gergely érsek május 15-én szenteli diakónussá a gyergyócsomafalvi Baróti Tibort, a csíkszenttamási Biró Károlyt, a csíkszentdomokosi Bőjte Csongort, a csíktaplocai Kerekes Péter-Miklóst, a borszéki Mazai Tihamért és a hidegségi Timár Józsefet.

A szentelést a járványügyi korlátozások miatt szűk körben, a szemináriumi közösség, a meghívott papok és a szentelendők rokonai jelenlétében tartják.

A diakónusjelöltek és a szeminárium elöljárói online bekapcsolódásra hívnak mindenkit: a május 15-én, szombaton délelőtt 11 órakor kezdődő szentmisét a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség Facebook-oldala, a Templom.ro és az Erdélyi Mária Rádió élőben közvetíti.

Forrás és fotó: Seminarium.ro/Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria