Hogyan éljünk? – Folytatódik a Pécsi Egyházmegye Szabadegyeteme

2017. szeptember 25. hétfő 14:50

Idén is elindult a Pécsi Egyházmegye Szabadegyetem konferenciasorozata, amelynek keretében arra keresik a választ az előadók, hogyan éljünk.

Az első előadásra szeptember 20-án került sor a Magtár Látogatóközpontban. Az elmúlt években sikeres előadás-sorozatra most is sokan voltak kíváncsiak. Az első alkalommal a hit és megismerés témájában Udvardy György megyéspüspök a hitet jelölte meg a környező világ megismerésének forrásaként. Kifejtette: a megismerésben a legnagyobb kérdés az emberi élet, és az, hogy az alapvető, végső kérdésekre milyen válasz adható. Ezáltal jutunk el a hit tapasztalatvilágába, ami nem állítható szembe az értelemmel. „Éppen Jézus Krisztus személye, a hozzá kapcsolódó hit az, ami bennünket gazdag tartalommal tud eltölteni” – mondta a főpásztor.

Az est másik előadója, Heidl György vallástörténész Szent Pál Kolosszeieknek írt levelének szövegvariánsain és -értelmezésein keresztül mutatta be a megismerés folyamatát. „Megnéztem az eredeti, görög szöveget, ami mély értelmezést adott. Hihetetlenül izgalmassá vált az egész szövegrész: mit jelent, hogy Krisztusban van a bölcsesség minden kincse elrejtve? A végső megismerésünk célja az, hogy hasonlóvá váljunk hozzá” – hangsúlyozta Heidl György.

A szabadegyetemi konferenciasorozat október 18-án Élet és megértés címmel folytatódik a Magtár Látogatóközpontban.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Loósz Róbert

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
nekilendulni-szeretetbol-orommel-elbucsuztunk-egerszaloktol
Nekilendülni, szeretetből, örömmel – elbúcsúztunk Egerszalóktól

Július 15-én érkezett zárónapjához az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat. Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén, Egerszalók búcsúnapján Ternyák Csaba érsek összegzésre kérte a résztvevőket. „Nehézséggel jár kereszténynek lenni, de az öröm és a szeretet az, ami igazán kereszténnyé tesz.

20:48
ferenc-papa-az-evangelium-hirdetoi-nem-menedzserek-nem-turnezo-celebek
Ferenc pápa: Az evangélium hirdetői nem menedzserek, nem turnézó celebek!

Július 15-én, vasárnap délben az evangélium hiteles hirdetésének jellemzőiről elmélkedett a Szentatya, majd elimádkozta az Úrangyalát a Szent Péter téren összegyűlt hívőkkel.

19:20