Húsvéti ajándékkártyákkal kedveskedtek az egészségügyi dolgozóknak a Szeged-Csanádi Egyházmegyében

Hazai – 2021. április 6., kedd | 9:02

A koronavírus-járvány több mint egy esztendeje követel folyamatos készenlétet mindannyiunktól, az egészségügyi dolgozók részéről pedig még fokozottabb alkalmazkodást tesz szükségessé. A Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökségének Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálata lelki megerősítésként külön húsvéti ajándékot készített az egészségügyi dolgozóknak és a kórházban fekvő betegeknek.

A Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálat munkatársai még a nagyhét folyamán több ezer ajándékkártyát juttattak el az egyházmegye kórházaiba – olvasható a Szeged-Csanádi Egyházmegye honlapján. A kártyák a húsvét üzenetét közvetítik a nap mint nap a betegekért küzdő, őket gyógyító és ápoló dolgozóknak. „Tiéd már a szabadság, az Élet teljessége” – olvasható az áldás szövegében.

A képen a kivirágzott kereszt a feltámadás valóságát és örömét szimbolizálja, amely a mai helyzettel párhuzamba állítva arra irányítja a figyelmet, hogy a nehéz, embert próbáló idők egyszer véget érnek. A húsvét ma is a reményt erősíti, közvetíti. Most is szabadok vagyunk a szeretetre és arra, hogy embertársaink javán munkálkodjunk.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria