Idén is elkísérnek minket nagyböjti hegyi utunkon a bakonybéli bencések

Megszentelt élet – 2021. február 20., szombat | 13:51

A bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor jelenleg nyolc bencés szerzetes otthona. Nagyböjti sorozatukban idén az Ignác testvér fordításában hamarosan megjelenő kötetből, Michael Casey OCSO Idegenek a város szemében című könyvéből osztanak meg gondolatokat hétről hétre szerdánként.

Ignác testvér mindig kérdésekkel is készül, melyek segítik a húsvétra való lelki felkészülést. Első alkalommal arra biztat minket, hogy keressünk lelkivezetőt.

„Sok kortársunk nem veszi figyelembe azt a tényt, hogy minél magasabbak vallási célkitűzéseink, annál inkább szükségünk van mások útmutatására és támogatására. Ha csak sík terepen szándékozunk bandukolni, talán boldogulunk egyedül is. Ha a hegyet vesszük célba, elengedhetetlen mások támogatása.”

Mikor osztottad meg utoljára lelki dolgaidat valakivel? Mi segít vagy gátol abban, hogy valakivel a bensődben működő Istenről beszélj? A környezetedben kire mered rábízni kérdéseidet, bizonytalanságaidat, örömeidet? – ezeknek a kérdéseknek az átgondolására hív minket a bencés szerzetes.

Forrás és fotó: Szent Mauríciusz Monostor Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria