Idén is ezrek szenteltették meg a húsvéti ételt Csíkszereda főterén

Külhoni – 2019. április 21., vasárnap | 22:54

Tamás József segédpüspök végezte idén is a húsvétvasárnapi ételszentelést Csíkszereda főterén, a hívők pedig a hagyományokhoz híven fegyelmezetten és rendezett sorokban hallgatták ünnepi köszöntőjét.

Mint minden évben, idén is több ezren vettek részt a Kárpát-medence legnagyobb ételszentelésén, számuk a Szent Kereszt Plébánia hívei mellett idén a Szent Ágoston Plébánia híveinek számával is bővült.

Idén először a Szent Ágoston Plébánia híveinek is a csíkszeredai Szabadság téren tartották meg a húsvéti eledelszentelést közösen a Szent Kereszt Plébánia híveivel.

Húsvét vasárnapjának reggelén az ünnepi ételszentelésre több ezren sereglettek össze, a gyermekek is kis kosaraikkal kísérték szüleiket a Szabadság térre.

A hívek fegyelmezetten, sorokba helyezkedve hallgatták a liturgiát, a kosaraikat a szentelnivaló elemózsiával pedig maguk elé, a földre helyezték. Sokan az ünnepre való tekintettel székely népviseletbe öltöztek. A sorok egészen a promenádtól a Kossuth Lajos utcáig tartottak, az érintett útszakaszokat pedig lezárták erre az időre az autós forgalom előtt.

Forrás: Székelyhon.ro

Fotó: Pinti Attila/Székelyhon

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria