Igazán szép az, aki az életet szereti – Szépségverseny az idősek klubjában

Kishírek – 2019. július 29., hétfő | 17:02

Huszonegyedik alkalommal szervezett Anna-bált szerdán a Caritas szatmárnémeti Reménység idősklubja. Az esemény keretében huszonegy hölgy szállt versenybe a bál szépe címért.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Reménység Nappali Idősközpontjának munkatársai jól tudják, egy nő számára minden életkorban fontos, hogy szépnek érezze magát. Az idősklub által szervezett Anna-bál azt a célt szolgálja, hogy az idős hölgyek is szépnek érezhessék magukat. Hauler Magdolna klubvezető szerint az Anna-bálon való részvétel növeli a klubtagok önbizalmát, erőt ad ahhoz, hogy minél tovább ápoltak és szépek maradjanak. Szerdán huszonegyedik Anna-bálját tartotta meg a szatmárnémeti Reménység központ. Az eseményen jelen volt Román János, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet vezérigazgatója, valamint Boros János, a szervezet idősterületének vezetője is.

A klub hagyományaihoz híven Fűzi László ceremóniamester nyitotta meg a rendezvényt röviden felvázolva az Anna-bál történeti hátterét. Ezt követően Kruzlics János a női szépségről beszélt. A kiváló formában lévő nyolcvanas úriember szerint igazán szép az, aki szereti az életet, mert az önmagát is szereti, és másokat is szeret. Szavaival láthatóan a közönség is teljes mértékben egyetértett. Marchiș Gheorghe (Gigi) a világtörténelem híres Annáiról emlékezett meg. Ezután kezdődött a várva-várt szépségverseny, amelyre huszonegy nyugdíjas hölgy nevezett be. A legfiatalabb versenyző 62, a legidősebb 78 éves volt, és Kruzlics János klubtag szavaival élve mindegyiken látszott, hogy szereti az életet. Tisztelete és csodálata jeléül a versenyzőket bécsi keringő ritmusára Román János vezérigazgató vezette körbe a teremben.

A nyertesek kijelölése a közönség szavazata alapján történt. A 2019-es Anna-bál szépe címet ezúttal Vatra Éva nyerte el, udvarhölgyei pedig Spiller Katalin és Anghiuș Mária lettek. A legszebbnek járó koronát a 2017-es bál szépe, Puiu Rozália Margó adta át. A két éve nyugdíjba vonult Vatra Éva elmondása szerint ez volt élete egyik legcsodásabb napja. „21-én voltam a legboldogabb, amikor férjhez mentem, 21-e volt, amikor a kisfiam született, a Reménység klub 21-ik Anna-báljának szépe lettem ma” – mondta a szépségverseny nyertese. Állítása szerint egy nőnek, akárhány éves is legyen, oda kell figyelnie magára, ápoltnak kell lennie.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Palincas Erika/Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria