Imádsággal és vezekléssel – Idősek és betegek zarándoklata Csíksomlyón

Külhoni – 2020. február 11., kedd | 19:30

Egyházunk minden év február 11-én a betegekre irányítja a figyelmet. A csíksomlyói kegytemplomban a betegekért és gondozóikért, az orvosokért és ápolókért imádkoztak a délelőtt fél 11 órakor kezdődő szentmisében, amelyet Tamás József nyugalmazott segédpüspök mutatott be.

Bevezető gondolataiban azt emelte ki, hogy a lourdes-i Szűzanya imádságra és vezeklésre hívta Bernadett által az egész keresztény világot, mert csak e kettő tudja megmenti azt. Ez a feladat ma is aktuális. Ezért a püspök arra biztatott, hogy Lourdes üzenetét próbáljuk meg mindannyian a szívünkbe, lelkünkbe írni.

Csíksomlyón hagyomány, hogy február 11-én elsősorban az idősek és a járó betegek zarándokolnak el a Szűzanyához. A liturgia végén azok a jelen lévő idős és beteg emberek, akik erre lelkileg felkészültek, részesültek a betegek szentségében.

A szentmisébe a kegyhely YouTube-csatornáján és az erdélyi Mária Rádión keresztül bekapcsolódhattak azok az idősek és betegek is, akik ágyhoz, házhoz kötve élik mindennapjaikat.

A közvetítés ITT nézhető vissza.

Mivel a pünkösdi búcsú alkalmával a mentőszolgálat költségét a kegyhelynek kell állnia, a betegek világnapján gyűjtött perselyadományokat e célra fordítják a ferencesek.

Forrás: Romkat.ro; Csíksomlyói kegytemplom és kolostor Facebook-oldala

Fotó: Suciu Dorottya

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria