Indiában mindennap szentmisében imádkoznak a Jemenben elrabolt papért

2017. január 21. szombat 13:00

A tavaly márciusban Jemenben elrabolt szalézi pap, az indiai származású Thomas Uzhunnalil szabadon bocsátásáért imádkoztak január 12-én egy külön imaalkalom keretében a szír-malabár egyház püspökei.

A szír-malabár egyház 57 püspöke, akik az egyházi zsinatra gyűltek össze, különleges imaalkalmat szervezett január 12-én a Szent Mária-székesegyházban Kochiban, a keleti katolikus egyház székhelyén.

George Alencherry bíboros, a szír-malabár egyház nagyérseke püspöktársai és a több száz egybegyűlt katolikus előtt bejelentette, hogy bevezetnek egy imát a napi szentmisébe az 58 éves szalézi misszionárius szabadon bocsátásáért. A bíboros elmondta az egybegyűlteknek azt is, hogy az indiai kormány egy háromtagú csapatot hozott létre, amely a pap szabadon bocsátásáért fog dolgozni és hogy az indiai katolikus egyház állandó kapcsolatban van a kormánnyal.

A keralai származású Tom Uzhunnalil indiai szalézi szerzetes papot márciusban rabolta el egy terroristacsoport, amikor lemészárolták a – Kalkuttai Teréz anya által alapított – Szeretet Misszionáriusai kongregáció négy tagját ádeni kolostorukban. A nővérek mellett a közösség tizenkét munkatársa is életét vesztette.


Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
fiatalok-zarandoklata-auschwitzban-valamennyien-lehetunk-beke-kezmuvesei
Fiatalok zarándoklata Auschwitzban: „Valamennyien lehetünk a béke kézművesei”

Szeptember 23-án ért véget a krakkó-auschwitzi találkozó, amelyre a Szent Egyed közösség ötszáz fiatalt hívott Kelet-Közép Európából: meghallgatták egy túlélő tanúságtételét, ellátogattak az emlékhelyekre, és együtt gondolkodtak arról, hogyan tudnak fiatalként egy erőszak nélküli világot építeni.

19:15
bucsut-es-szuletesnapot-unnepeltek-kelenfoldi-szent-gellert-plebanian
Búcsút és születésnapot ünnepeltek a kelenföldi Szent Gellért-plébánián

Huszonöt évvel ezelőtt, 1992-ben mutatták be az első szentmisét a kelenföldi Szent Gellért-templomban. Az évforduló és Szent Gellért ünnepe alkalmából szeptember 24-én búcsúi szentmisét mutatott be Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

18:38