Indiában mindennap szentmisében imádkoznak a Jemenben elrabolt papért

2017. január 21. szombat 13:00

A tavaly márciusban Jemenben elrabolt szalézi pap, az indiai származású Thomas Uzhunnalil szabadon bocsátásáért imádkoztak január 12-én egy külön imaalkalom keretében a szír-malabár egyház püspökei.

A szír-malabár egyház 57 püspöke, akik az egyházi zsinatra gyűltek össze, különleges imaalkalmat szervezett január 12-én a Szent Mária-székesegyházban Kochiban, a keleti katolikus egyház székhelyén.

George Alencherry bíboros, a szír-malabár egyház nagyérseke püspöktársai és a több száz egybegyűlt katolikus előtt bejelentette, hogy bevezetnek egy imát a napi szentmisébe az 58 éves szalézi misszionárius szabadon bocsátásáért. A bíboros elmondta az egybegyűlteknek azt is, hogy az indiai kormány egy háromtagú csapatot hozott létre, amely a pap szabadon bocsátásáért fog dolgozni és hogy az indiai katolikus egyház állandó kapcsolatban van a kormánnyal.

A keralai származású Tom Uzhunnalil indiai szalézi szerzetes papot márciusban rabolta el egy terroristacsoport, amikor lemészárolták a – Kalkuttai Teréz anya által alapított – Szeretet Misszionáriusai kongregáció négy tagját ádeni kolostorukban. A nővérek mellett a közösség tizenkét munkatársa is életét vesztette.


Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
kuldetesunk-nem-egyszemelyes-feladat-beiktattak-hortobagyi-cirillt-az-uj-pannonhalmi-fo
Küldetésünk nem egyszemélyes feladat – Beiktatták Hortobágyi Cirillt, az új pannonhalmi főapátot

A bencés rend alapítójának, Nursiai Szent Benedeknek főünnepén, március 21-én iktatták be tisztségébe az új pannonhalmi főapátot, Hortobágyi T. Cirillt, Szent Asztrik apát 86. utódát.

19:03
ferenc-papa-miserol-az-aldozasban-jezus-is-magahoz-vesz-minket
Ferenc pápa a miséről: Az áldozásban Jézus is magához vesz minket!

Március 21-én a Szentatya folytatta katekézissorozatát a szentmiséről, e héten az áldozásról elmélkedett. Azt hangsúlyozta, hogy az Eucharisztia gyógyszer is számunkra, és amikor áldozunk, nemcsak mi vesszük magunkhoz Jézust, hanem ő alakít magába minket.

19:54