Indul a jelentkezés a görögkatolikus liturgikus zenei táborba

Hazai – 2022. május 21., szombat | 19:00

Negyedik alkalommal szervezi meg a Görögkatolikus Metropólia a liturgikus zenei tábort, amelyen egy héten keresztül sajátíthatják el a görögkatolikus alapdallamokat a gyermekek. Július 3. és 8. között várják az ének-zenére fogékonyakat a hajdúdorogi metropolitai hivatalba.

Minél többekkel megismertetni, megszerettetni az éneket – nem titkoltan ez a célja a 2019-ben hagyományteremtő szándékkal életre hívott liturgikus zenei tábornak. Az évről-évre megrendezett liturgikusének-verseny népszerűségének is köszönhető, hogy minden várakozást felülmúlva félszáz gyermek jött el Debrecenbe az elmúlt években. A megmérettetést arany minősítéssel zárók ingyenesen vehetnek részt a táborban idén is!

Elsősorban a 8-14 év közötti gyermekeket várják 2022. július 3-8. között, de mehetnek kisebbek és nagyobbak is

A tábor szakmai vezetője ezúttal is Bubnó Tamás Liszt-díjas karnagy és énekművész lesz, aki több zenész- és pedagógustársával együtt vezeti be a gyermekeket a liturgikus ének-zene világának izgalmas rejtelmeibe. Mindezt sok játékkal, közös és egyéni énektanítással, a gyermekek számára több vidám és hasznos tevékenységgel tarkítva. Csoportvezetőként jelen lesz Kocsis Fülöp metropolita is

A résztvevőket a Szent Miklós Görögkatolikus Diákotthon és Egyetemi Kollégiumban szállásolják el. Hozzájárulási költség egyénenként bentlakással 18 ezer forint, napközis ellátással 12 ezer forint. Jelentkezni a hepi@hd.gorogkatolikus.hu címen lehet

A Görögkatolikus Médiaközpont a tavalyi tábort is végigkísérte, összefoglalójukat látva remélik, sokan kapnak kedvet a részvételhez:

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria