Információk a gyulafehérvári püspökszentelésről és érseki beiktatásról

Külhoni – 2020. január 23., csütörtök | 14:56

Ferenc pápa 2019. december 24-én nevezte ki gyulafehérvári érsekké Kovács Gergelyt, a Kultúra Pápai Tanácsának irodavezetőjét. A püspökszentelést és érseki beiktatást február 22-én ünneplik Gyulafehérváron. A gyulafehérvári főegyházmegyei hatóság információkat közölt az eseménnyel kapcsolatban.

A szervezők kérik a zarándokokat, hogy öltözzenek melegen, mert feltehetőleg nem fog mindenki beférni a székesegyházba. Akik a főtemplom előtti téren lesznek, kivetítőn követhetik a szentmisét. Programfüzetet biztosítanak a híveknek.

Kérik a papokat, akik zarándokbusszal, kisbusszal vagy személygépkocsival érkeznek, hogy február 3-án déli 12 óráig jelezzék a laszlo.gal@romkat.ro e-mail-címen, hogy hány gépjárművet indítanak és körülbelül hány zarándok érkezik velük. Azok számára, akik e megadott időpontig bejelentkeznek, a város vezetőségével egyeztetve, a székesegyházhoz közeli (maximum 15 perc gyaloglásra lévő) parkolókat biztosítanak. A parkolókba történő megérkezést a helyi rendőrség, valamint az önkéntesek segítik.

Amennyiben a közeli parkolók megtelnek, a zarándokok a Cetate szálloda előtt leszállhatnak a buszokról, a sofőrök pedig az üres busszal a valamivel távolabbi parkolóba állnak. Visszainduláskor azonban nem lesz ilyen lehetőség, a hívek a parkolókban szállnak fel a buszokra.

A szervezők arra biztatják a híveket, hogy szentgyónásukat otthon végezzék el. A papokat kérik, hogy vigyenek magukkal albát és fehér stólát. A papság a szentélyben és a két mellékhajóban foglal majd helyet, nem lesz közös bevonulás.

A Magyar Kurír, az Új Ember és a Misszió Tours zarándoklatot szervez Gyulafehérvárra Kovács Gergely püspökké szentelésére és érseki beiktatására. Tartson velünk, fejezzük ki jelenlétünkkel és imádságunkkal összetartozásunkat az erdélyi magyar katolikusokkal és új főpásztorukkal! Ünnepeljünk együtt az egyik legősibb és legszebb Kárpát-medencei székesegyházban!

Bővebb információ a zarándoklatról és jelentkezés ITT.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Ferencz Zsolt (SIS) és Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria