Ingyenes telefonos applikáció készül a római magyar emlékhelyekről

Kultúra – 2018. szeptember 25., kedd | 10:41

A Római Magyar Akadémia a Triesztben működő Poetriconart céggel együttműködésben egy háromnyelvű (magyar, olasz, angol) „virtuális útikönyvet” készít, amelyhez hasonló eddig Olaszországban nem jelent meg. Az alkalmazás 2019 tavaszától lesz elérhető.

Róma műemlékeinek megismerését számos könyv, kiadvány és videó segíti. A több évszázados római magyar jelenléttel foglalkozó publikációk és útikönyvek száma azonban már jóval kisebb.

A most készülő ingyenes mobiltelefon-alkalmazás római magyar kalandozásra hívja a két ország közös kulturális értékei iránt érdeklődőket. A felhasználók regisztráció után hozzáférhetnek Róma térképéhez, amin be tudják azonosítani a város magyar vonatkozású helyeit, illetve aktiválni tudnak navigációs útvonalakat, és hozzáférnek az adott helyekre vonatkozó történelmi információkhoz, multimédiás tartalmakhoz. Ez utóbbiak aktiválásához „real world” megoldásokat használ majd az applikáció. A Római Magyar Akadémia jelenleg a virtuális tartalmak összeállításán dolgozik.

Forrás és fotó: Római Magyar Akadémia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria