Iskolakápolnát szenteltek Füzesabonyban

Kishírek – 2021. október 15., péntek | 17:12

Juhász Ferenc pasztorális helynök szentelte fel október 13-án Füzesabonyban a Széchenyi István Katolikus Általános Iskola kápolnáját, ahol az iskola lelkészével, Papler Pál plébánossal együtt mutatta be az első szentmisét.

A füzesabonyi Széchenyi István Katolikus Általános Iskola 2013 szeptemberében került az Egri Főegyházmegye fenntartásába.

Az iskola védőszentjének a fatimai Szűzanyát választották, mert fontos az üzenete, a megtérés és a rózsafüzér imádság, és ott van mellette a három pásztorgyermek – mondta a Szent István Televíziónak nyilatkozva Papler Pál iskolalelkész. – Közülük Jácintát és Ferencet, akiket az Egyház szentté avatott, választották a kápolna védőszentjeivé. 20 századi, fiatal szentek, akik közelebb állhatnak a gyerekekhez, példaképek lehetnek.

A kápolnát Juhász Ferenc pasztorális helynök szentelte fel. Az első szentmisét az iskola lelkészével együtt mutatta be.

Szentbeszédében Juhász Ferenc atya úgy fogalmazott: a kápolna hasonlatos egy ablakhoz, ahonnan azonban nem a külvilágra, hanem a mennyországra nyílik kilátás. Egy szent helynek kisugárzása van, lehetőséget ad az elcsendesedésre, a hálaadásra.

Az Oltáriszentség megjelenik az iskola falai között – fogalmazott a szónok. Kiemelte: katolikus iskolát mindig azért indítunk, hogy központja az Úr Jézus legyen.

A kápolna létrejötte összefogásnak köszönhető: rengeteg felajánlás érkezett tárgyakban, anyagiakban és munkában; az egyházközség mellett a város önkormányzata is segített – nyilatkozta a jeles esemény kapcsán Nagyné Deli Mónika, az intézmény igazgatója.

Az újonnan kialakított kápolna egy osztály befogadására alkalmas, így az osztálymisék helyszíne lesz. A nagyobb ünnepeket továbbra is a helyi katolikus templomban tartják majd.

Forrás: Egri Főegyházmegye

Fotó: Vozáry Róbert/Szent István Televízió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria