Iskolakezdés a Katolikus Karitásszal

Hazai – 2011. szeptember 6., kedd | 12:08

A Katolikus Karitász országos keretek közt nyújt támogatást a rászorulóknak az iskolakezdésben. Budapesten Mádl Dalma, a Karitász jószolgálati nagykövete és Écsy Gábor országos igazgató adta át az utalványokat.

A Katolikus Karitász országos keretek közt nyújt támogatást a rászorulóknak az iskolakezdésben. A tanév megkezdése számos családnak jelent anyagi megterhelést. A tankönyvek és felszerelések beszerzése komoly nehézséget okoz a sokgyermekes és a nehéz anyagi helyzetben lévő családoknak.

Az egyre drágább tankönyvek és iskolai felszerelések, a mind többeket elérő szegénység arra indította a Katolikus Karitászt, hogy 15 millió forintot különítsen el az iskolakezdés segítésére. Ennek keretében 15 egyházmegyében 1500 rászoruló diák részesül a támogatásból – olvasható a Katolikus Karitász sajtóközleményében.

Az idei évben egyházmegyénként száz általános vagy középiskolás korú gyermek tanévkezdését támogatja a segélyszervezet tanulónként tízezer forint értékű utalvánnyal, amelyet október 30-ig lehet tanszerre, sportruházatra, valamint iskolai felsőruházatra beváltani az ország bármely Tesco áruházában. Családonként maximum három gyermek számára adható a támogatás.

Támogatásra jogosultak a nagycsaládosok, a munkanélküli szülők gyermekei, a létminimum alatt élő családok, a fogyatékos gyermeket nevelő családok, valamint azok a családok, ahol tartósan beteg szülő vagy gyermek él.

Budapesten Mádl Dalma, a Karitász jószolgálati nagykövete és Écsy Gábor országos igazgató adta át az utalványokat.

A Karitász egyházmegyei szervezetei folyamatosan adják át a támogatásokat a családoknak szeptember első heteiben.

Az elmúlt napokban mintegy 1,3 millió diák és 150 ezer pedagógus számára kezdődött meg a 2011-12-es tanév. Az új iskolaévben 98700 diák kezdte meg az első osztályt, általános iskolába összesen 749 ezren járnak majd.

Magyar Kurír