Iskolát nyitnak a jezsuiták a terroristák miatt hírhedtté vált Brüsszel melletti kerületben

Kitekintő – 2017. október 19., csütörtök | 13:29

A jezsuiták komolyan veszik rendtársuk, Ferenc pápa felhívását, és szolgálatot vállalnak társadalmunk peremvidékein: Molenbeek-Saint-Jeanben, a brüsszeli régió egyik, terroristák miatt hírhedtté vált kerületében nyitnak iskolát – írta a Katholisch.de portál a La Croix lap nyomán október 17-én.


A tervek szerint Brüsszel fővárosi régió Molenbeek-Saint-Jean kerületében létesít középiskolát a jezsuita rend, az intézmény a 2021/22-es tanévben nyitja meg kapuit. Már megkapták a flamand oktatási tárca engedélyét. A Belgiumban tíz iskolát működtető rend új intézményét 850 tanuló fogja látogatni, és az általános képzés mellett szakképzést is nyújt majd.

Ahogy Paul Yperman jezsuita szerzetes, a rend flamand iskoláinak vezetője elmondta: egyszerre válaszolnak egy égető hiányra ebben a szociális gócponttá vált területen, és küldenek pozitív üzenetet a nehézségek sújtotta lakosságnak. A párizsi és brüsszeli merényletek óta megbélyegzetté vált kerületben a kormányzat már 2014 óta szorgalmazza az oktatási kapacitás bővítését.

A jezsuita intézmény a kerület központjában, egy régi gyárépületben kap helyet. Névadója az 1967-ben tragikus üzemi balesetben elhunyt munkáspap, Egide Van Broeckhoven lesz.

Forrás és fotó: Katholisch.de

Magyar Kurír
(té)

Kapcsolódó fotógaléria