Ismét megkezdődtek az érettségizők találkozói Máriagyűdön

Hazai – 2020. február 14., péntek | 12:23

Idén is megszervezi a Pécsi Egyházmegye az érettségizők találkozója programsorozatot Máriagyűdön. Elsőként a pécsi Szent Mór Iskolaközpont végzős diákjai látogattak el a kegyhelyre február 7–8-án.

A találkozó alatt sok játék és érdekes, gondolatébresztő feladat irányította a diákok figyelmét a hitre és a kereszténység tudatos megélésére.

Ez alkalommal Porpáczi Attila görcsönyi plébános vezette a katekéziseket. A csoportos feladatokat Lápossy Péter iskolalelkész, a székesegyház kisegítő lelkésze, Tóth Lászlóné, a hitoktatási iroda főmunkatársa és Tóth László Ákos, a közoktatási iroda főmunkatársa vezette.

 

A beszélgetések, valamint játékok alkalmat adtak arra, hogy a fiatalok felfedezzék az Egyház gazdagságát, illetve a személyes kapcsolódási pontokat az Egyház felé.

*

Immár ötödik éve látogatnak el a Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő oktatási intézmények végzős diákjai Máriagyűdre, hogy egy pénteki és egy szombat napot együtt töltve átgondolják kapcsolatukat az Egyházzal és Istennel. Az idei tanévben négy hétvégén foglalják el 12. évfolyamos diákok az egykori kolostor épületét.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria