Ismét megrendezik a fogyatékossággal élők búcsúját Máriagyűdön

Hazai – 2022. május 14., szombat | 14:10

Két év kihagyás után idén újra megrendezik a „sérültek búcsúját” május 20-án a máriagyűdi kegyhelyen. A Baranya megyei zarándokhelyen tartandó búcsú a szervezők szándéka szerint lehetőséget teremt a személyes találkozásra, miközben a Szűzanyához megérkezve a résztvevők hálát adhatnak az elmúlt időszak kegyelmeiért.

Máriagyűd a Gyűdi Szent Szűz, Tenkes-hegy Fehér Asszonya oltalma alatt áll. A Boldogságos Szűz Mária háromszáz éve jelenéseivel fejezte ki itt, hogy mindannyiunknak szüksége van a megpihenésre, a töltekezésre, a bizalom megerősítésére. „Mária ezüstös palástját azóta is kiterjeszti fölénk, hogy az ő bizalomteljes mosolya töltsön el bennünket. Mi, akik itt élünk, ezzel a derűvel, békével várunk minden hozzánk érkezőt” – olvasható a kegyhely honlapján.

Most ismét szeretettel hívnak mindenkit – egészségi állapotra való tekintet nélkül – a programon való részvételre, hiszen a Gyűdi Szűzanya oltalmába fogad minden embert, és a remény jelét adja a szenvedésben, szükségletekben, betegségben és fájdalomban.

A búcsú tervezett programja:

9.00 –  9.30  érkezés, regisztráció
9.30 – 10.15  ünnepi szentmise Keresztes Andorral, a máriagyűdi bazilika plébánosával
10.15 – 10.30  zenés hangoló
10.30 – 13.30  programkavalkád kicsik és nagyok számára

A program során Meghallgat-LAK sátorral, érdekvédelmi és szakmai szervezetek bemutatkozásával, szeretetvendégséggel, valamint kézműves-foglalkozásokkal várják az érdeklődőket.

A részvételi szándékot a plebania@mariagyud.hu e-mail-címen kérik jelezni a tervezett résztvevői létszám megadásával. Felmerülő kérdések esetén Polgár Anikó, a plébánia munkatársa áll az érdeklődők rendelkezésre a +3630/3491065-ös telefonszámon vagy a fenti e-mail-címen.  

A rendezvény helyszíne kerekesszékkel akadálymentesen megközelíthető. Mozgáskorlátozott parkolóhely és mosdó is biztosított.

A programot eső esetén is megtartják.

Forrás: Máriagyüd.hu

Fotó: Sóki Tamás/MTI

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria