Isten nem engedte el a fiatalok kezét – Ifjúsági találkozót tartottak Marosszentgyörgyön

Külhoni – 2019. szeptember 17., kedd | 15:16

Jézus ma is él! – ezt hirdette közel ezerkétszáz fiatal a Maros folyó partján. Szeptember 14-én „Ő az út!” Ifjúsági Keresztény Fesztivált szervezett Marosszentgyörgyön katolikus plébániák és református parókiák közreműködésével a Regnum Christi Alapítvány és az „Ő az út!” Ifjúsági Szolgálat.

A marosszentgyörgyi Maros-parton rendezett találkozón közel ezerkétszázan vettek részt. A fesztivált a helyi polgármesteri hivatal és több vállalkozó is támogatta. A programot fiatalok szervezték fiataloknak, hogy ezáltal megismerjék Isten szeretetét, fiatalos arcát, és hazatérve lelkesedést vigyenek az otthon maradt keresztény közösségek számára.

A program délután öt órakor kezdődött: élményszínház, óriáspuzzle, „Családommal csapatom” játék, gyereksátor, imaséta, „Sörözz a papoddal” beszélgetés, könyvsátor, brazil sátor, Bonus Pastor sátor, szabadulószoba, imasátor várta az érdeklődőket.

Hét órától koncerteket tartottak: elsőként a budapesti Shalom csapat brazil közösségi táncra hívta a fiatalokat, és tanúságot tettek elhívásukról, szolgálatukról. Szénégető István Barnabás plébános, a gyulafehérvári főegyházmegyei családpasztorációs iroda vezetője és Kötő Ferenc Barna búzásbocsárdi református lelkész áldása után a marosvásárhelyi Blessed Dance Crew táncosai léptek színpadra; majd Csiszér László Csíkmenaságból származó énekes és csapata. Az estet a Budapestről érkező Eddy keresztény rapénekes zárta, aki személyes tanúságtételével is buzdította a jelenlévőket.

A szervezők igazi csodának élték meg a sok fiatal önkéntes jelentkezését, akik részt akartak vállalni a fesztivál szervezésében. Jó volt megtapasztalni Isten szeretetét, hogy közösségben lenni jó, hogy az ottlevők szíve együtt dobban. Bereczki Zsolt, a fesztivál koordinátora elmondta: ,,Mi hitben odatettük az öt árpakenyerünket és két halunkat, és Isten feltöltötte a fennmaradt réseket. Hiszem, hogy napjainkban Isten nem engedte el a fiatalok kezét, sőt reményteljes jövőt szán számukra’’.

A fiatalok már e hónapban elkezdik szervezni a jövő évi „Ő az út!” fesztivált, hiszen 2020-ban a jubileumi ötödik alkalom következik, amelyen újabb különleges fellépők, közösségi élmények és meglepetések várnak majd a résztvevőkre.

Forrás: Bereczki Zsolt/RomKat.ro

Fotó: RomKat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria