Jászsági regionális ifjúsági találkozót tartottak Jászalsószentgyörgyön

Kishírek – 2024. június 21., péntek | 10:50

Jászalsószentgyörgy adott helyet a jászsági ifjúsági találkozónak június 17-én, amelyen a jászapáti és jászberényi esperesi kerületek fiataljai vettek részt. Az eseményről Patakiné Balázs Cintia és Pataki Attila Tivadar írt beszámolót, amelyet szerkesztve közlünk.

„Köszönjük, tanárnő, hogy elhozott minket ide” – mondta az egyik hittanos fiatal, miután véget ért az első Jászalsószentgyörgyön szervezett ifjúsági találkozó.

A jászságbeli hittanosokat célzó találkozóra 77 fiatal érkezett 7 település iskolájából. A találkozót hosszas készület előzte meg: a helyi karitász, az örök ifjak és az egyházközség egyik kedves házaspárja nagy szeretettel készültek a gyerekeknek ebéddel, süteményekkel, szörppel. A település egyik vállalkozójától üdítő felajánlás is érkezett. Szeretetteljes hangulatban telt a találkozó.

A fiatalok nagyon jól érezték magukat. A közösség, egység élménye mindannyiuknak átható élményt nyújtott.

A gyerekek várják a következő hasonló lehetőséget, hogy újra találkozhassanak a közelükben élő hittanos fiatalokkal. A legtöbben azt mondták, hogy minden nagyon jó volt, de többen külön kiemelték a szentségimádást, az énekeket, a közös táncot, az össznépi fogócskát, a játékokat és a kiscsoportos beszélgetéseket is. A hittanórákon való részvétel mellett nagy szükségük van a fiataloknak arra, hogy találkozzanak más településeken élő, másik iskolába járó hittanosokkal.

A közösség ereje nagy hatást gyakorol értékrendünk kialakulására. Fontos hasonló eseményeket, lehetőségeket teremteni a fiataloknak. A hitben való növekedésükhöz hozzájárul minden Istennel való közös élmény, tapasztalás. Köszönjük Soós Tamás plébános úr támogatását és aktív részvételét, a hitoktatók munkáját, hogy buzdították a gyermekeket, megszervezték utazásukat a találkozóra és mindenben segítségünkre voltak.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye/Patakiné Balázs Cintia, Pataki Attila Tivadar

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria