Játékokat adományoztak a Videoton-szurkolók a rászorulóknak

Hazai – 2015. december 17., csütörtök | 12:23

Az év utolsó bajnoki mérkőzésén több mint 150 kilogramm adományt gyűjtöttek össze rászoruló családok gyermekei számára a székesfehérvári Videoton FC szurkolói. A december 12-i meccs kezdetén a játékosok a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Sportegyesületének fiatal focistáival együtt léptek a pályára.

Megtelt a Máltai Szeretetszolgálat furgonja a Videoton FC–Paks-mérkőzést követően azokkal az adományokkal, melyeket a stadiontól búcsúzó Vidi-szurkolók gyűjtöttek össze a székesfehérvári rászoruló gyerekek számára. A több mint 150 kilogrammnyi felajánlott ajándék nagy része játék volt: társasjátékok, plüssfigurák, építőjátékok. Emellett könyveket és sporteszközöket is vittek a meccsre érkező szurkolók a Magyar Máltai Szeretetszolgálat sátrához. A felajánlásokat a karitatív szervezet székesfehérvári csoportja osztja szét a város rászoruló családjai között. A szervezők szerint ez volt a Videoton FC és a Máltai Szeretetszolgálat eddigi legsikeresebb közös gyűjtőakciója.

A Paks elleni mérkőzésen a játékosokat a Máltai SE fiatal focistái kísérték a pályára, akik részt vettek a stadiont búcsúztató ceremóniában is. A Videoton FC negyvennyolc év után vett búcsút a Sóstói Stadiontól, amelyet a meccset követően elbontanak, és helyére 2017-re modern sportlétesítményt építenek. A Máltai SE játékosai Viszlát, Sóstó! feliratú piros és kék lufikkal a kezükben, a szeretetszolgálat jelképével díszített pólóban vonultak a pályára a szintén máltai emblémás mezt viselő NBI-es játékosok oldalán.

A Máltai SE az ország legszegényebb vidékein, a leszakadó közösségekben élő gyerekek felemelésére jött létre. A sport ugyanis célt és sikerélményt ad, amit ezek a gyerekek korábban sem otthon, sem az iskolában nem tapasztalhattak meg. A rendszeres sportolás rövid idő alatt megváltoztatta az életüket, közösséget formált a kallódó gyerekekből, és miután bevezették, hogy edzésekre csak az jöhet, akinek kész a házi feladata, az iskolai teljesítmények is javulni kezdtek. Ma már hat településen több mint kétszáz nehéz sorsú gyerek focizik a Máltai SE színeiben.

A Videoton FC és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködése 2008-ban kezdődött, amikor a fehérvári labdarúgócsapat elhelyezte bajnoki mezén a szeretetszolgálat jelképét, ezzel támogatva a karitatív szervezet tevékenységét.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria