Játszóbuszos tábor a hátrányos helyzetű gyermekeknek – A Győri Egyházmegyei Karitász programja

Hazai – 2022. június 29., szerda | 13:21

Idén nyáron több mint tíz helyszínen csaknem háromszáz hátrányos helyzetű gyermek helyi táborozását segíti a Katolikus Karitász a Győri Egyházmegye területén; a táborokat a „Játék – Öröm – Tanulás: Játszóbusz a családokért” projekt keretében is támogatják.

A Győri Egyházmegyei Karitász már négy éve segíti ezzel a projekttel a nehéz sorsú gyermekeket. A koronavírus-járvány miatt csak tavaly teljesedhetett ki a változatos, vidám tábori program.

A fél- vagy egész napos komplex elfoglaltság révén tartalmas, kreatív szórakozást nyújtanak a gyermekeknek, emellett játékos ismeretterjesztéssel tanítják őket a krisztusi segítségnyújtásra.

A játszóbusz első állomása a szákszendi karitászcsoport által szervezett ötnapos napközis tábor volt, melynek nyitónapján az alsó tagozatos gyerekek kézműves- és ügyességi foglalkozások, valamint mesesarok és az úgynevezett Karitász-kisokos révén fejleszthették tudásukat.

A táborban jelen volt és foglalkozásokat is vezetett Kovács Gábor negyedéves papnövendék, aki nyári gyakorlatát töltötte a győri karitászközpontban, Író Sándor plébános pedig szentmisét mutatott be a tábori helyszínen.

Az elkövetkező két hónap során a játszóbusz ellátogat még Levélre, Mosonba, Szanyba, Sopronkövesdre, Nagybajcsra, Győr-Bácsára, Jánossomorjára, Csornára, illetve a Széchenyi István Egyetem Apáczai Karára.

Forrás: Győri Egyházmegye 

Fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria