Jelentkezzen a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra!

Nézőpont – 2019. november 22., péntek | 18:00

Hazánk rendezi jövőre az igen sokszínű, minden korosztály lelki és kulturális igényeit kielégítő programsorozatot, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK), amely az egyik legfontosabb katolikus esemény lesz 2020-ban a világon.

Az eucharisztikus kongresszus nem a szó legszorosabb értelmében vett kongresszus, sokkal inkább egy nagyszabású nemzetközi rendezvénysorozat, amelynek során a kenyér és a bor színe alatt jelen lévő Jézus Krisztust ünnepeljük.

A résztvevők a rendezvény honlapján keresztül regisztrálhatnak a többségében ingyenes eseményekre. Az ingyenes regisztráció amiatt fontos, hogy a névre szóló helyekhez biztosan hozzájussanak a jelentkezők.

Ajánlott, hogy az érdeklődők minél hamarabb létrehozzák saját fiókjukat a NEK online regisztrációs felületén. Ez nem jár semmilyen elköteleződéssel, ingyenes, és lehetővé teszi, hogy minden lényeges információról időben értesülhessenek. Fiókot nyitni egyénileg és csoportosan lehetséges, világi és klerikus személyeknek egyaránt.

Azért is tanácsos mielőbb regisztrálni az online felületen, mert az érdeklődők a regisztrációs rendszeren keresztül tájékozódhatnak az utazási lehetőségekről (például a 90 százalékos MÁV-kedvezményről), a szállás- és étkezésfoglalás, illetve -igénylés lehetőségéről. A plébániai, közösségi, iskolai csoportok számára, amelyek 2020. május 31-éig jelzik igényüket, hogy különbuszt vagy különvonaton helybiztosítást kérnek, a kongresszust szervező NEK Titkárság a MÁV-val, a GYSEV-vel és a Volánbusszal kapcsolatba lépve térítésmentesen megszervezi az utazást, így a költség nem terheli ezeknek a csoportoknak a tagjait.

A kongresszus programjai közül kiemelkedik

• a nyitó szentmise, elsőáldozással a Puskás Ferenc Stadionban (szeptember 13., vasárnap 15 óra)
• a Forráspont ifjúsági est a Papp László Sportarénában (szeptember 18., péntek)
• a magyar szentmise a Kossuth téren, valamint utána az eucharisztikus gyertyás körmenet a Hősök teréig (szeptember 19., szombat 17 óra)
• a záró szentmise a Hősök terén (szeptember 20., vasárnap 11 óra)

Ezek a programok természetesen ingyenesek, és már megnyílt a lehetőség a helybiztosításra. A Puskás Ferenc Stadionban minden résztvevőnek helyre szóló jegye lesz. A Kossuth téri, valamint a Hősök terén tartandó szentmise esetében az ingyenes jegyek igénylői a szektorok feltöltésénél elsőbbséget élveznek majd, de ezen a két szentmisén regisztráció nélkül is van lehetőség a részvételre.

A háromnapos Teológiai Szimpóziumra (szeptember 10–12., Esztergom), amely megelőzi a kongresszust, valamint a Hungexpón tartott ötnapos konferenciára (szeptember 14–18., Budapest) – vagy, ahogy sokan hívják, az „ötnapos lelkigyakorlatra” – is megvásárolhatók már a kedvező árú belépők. Az érdeklődők a NEK honlapján már megtalálhatják a szimpózium és a konferencia programját is, megismerhetik a világ minden tájáról érkező vendég előadókat. A sokakat érintő, általánosan felmerülő kérdésekre a „Gyakran ismételt kérdések” (GYIK) menüpontban válaszolnak a szervezők.

A regisztrációs felület használatát a NEK honlapján hamarosan kisfilmben is részletesen bemutatják. Azok az érdeklődők, akiknek nincs online hozzáférésük, e-mail-fiókjuk, a kongresszus honlapjáról letölthető és postai úton elküldhető jelentkezési lapon is regisztrálhatnak.

A NEK Titkárság mindenkit kér a minél előbbi jelentkezésre, mert így a szervezők munkáját segítik.

A kongresszus szervezéséről és az önkéntesség lehetőségeiről naprakész információkhoz juthatnak az érdeklődők, ha az iec2020.hu honlapunkon feliratkoznak a NEK hírlevelére.

A kongresszus közösségébe virtuálisan is be lehet kapcsolódni a NEK Facebook- és Instagram-oldalain keresztül.

(x)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria