Jézus Szíve-búcsút ünnepeltek Kalocsán

Hazai – 2016. június 7., kedd | 10:50

154. alkalommal ünnepelték Kalocsán a hagyományos Jézus Szíve-búcsút. A háromnapos rendezvény központi eseménye június 5-én a Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek vezette szentségi körmenet és ünnepi szentmise volt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Június 5-én Kalocsán előbb a belvárosban vezetett ünnepélyes körmenetet az Oltáriszentséggel Bábel Balázs érsek, majd szentmisét mutatott be a székesegyházban. A templomi szertartáson közreműködött a kalocsai főszékesegyház kórusa Leányfalusi Vilmos kanonok zeneigazgató orgonakíséretével és Zsebics Ilona karnagy vezényletével. A szentmisén részt vettek a város papjai, közéleti személyei, valamint a kalocsai Szent István Paprikalovagrend tagjai is.

Bábel Balázs érsek szentbeszédében összekapcsolta Jézus Szíve ünnepét a vasárnapi pedagógusnappal. Köszönetét fejezte ki a pedagógusok nehéz munkájáért, és elismeréssel szólt e nehéz, de csodálatos hivatásról. Kiemelte, hogy pedagógus mindenki, akire emberek sorsa lett bízva. A szülők, nagyszülők, világi vezetők, lelkipásztorok is nagy felelősséggel bírnak. Ezért elengedhetetlen, hogy a nevelés nagy ideáljára, Jézusra tekintsünk, aki szelíd és alázatos szívű. Nevelni, vezetni csak szelídséggel lehet. A felemelt hang csupán a tehetetlenség jele. Az főpásztor kiemelte, hogy a szavak elszállnak, de a példák vonzanak. Hozzátette: Jézus „igáját” felvéve nagy szerencsénk van, mert ő nem csupán elvárja tőlünk a maximumot, hanem velünk együtt viseli a terheket.

Forrás és fotó: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria