Jó példával élni két keréken! – Ismét motorosok zarándokoltak Ecsédre

Hazai – 2019. május 26., vasárnap | 15:02

Május 17–18-án 13. alkalommal zarándokoltak el a motorosok az ecsédi Szentkút-völgyében található Boldogasszony-kápolnához.

A 13. Motoros Búcsút a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány, valamint több motoros partnerszervezet rendezte közösen a Heves megyei Ecséden.

Május 17-én, pénteken a megnyitót követően ünnepi szentmisére és fáklyás körmenetre került sor, melyet Varga József plébániai kormányzó celebrált. A lelkipásztor szentbeszédében kiemelte: a mi életünkben is létrejöhet a feltámadt Jézussal való találkozás. A pénteki napon Ambrus Károly tárogatón játszott a jelenlévőknek.

Május 18-án, szombaton Csontos Péter koordinátor és Gorda Éva, az Ecsédi Motoros Egyesület tagja köszöntötte a régi és új zarándokokat. A meghirdetett programnak megfelelően volt író-olvasó találkozó Benkő László és Csikász Lajos közreműködésével és Machovits László moderálásával, különleges elsősegélynyújtó bemutató általános iskolásokkal, valamint Papp Lajos professzor előadásával, motoros felvonulással.

A nap során a bátrabbak vért adhattak a véradókamionban, és ingyenes vezetéstechnikai tréningen vehettek részt. A nap fénypontja az ünnepi szentmise és a motorok megáldása volt. A főcelebráns Bátor Botond pálos szerzetes volt, koncelebrált Novák József atya a Felvidékről. Sok zarándok érkezett a határon túlról is.

Forrás: Egri Főegyházmegye

Fotó: Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria