Jótékonysági adventi vásárt szervezett a nagyváradi püspökség

Külhoni – 2018. december 12., szerda | 12:11

December 8-án nyitotta meg kapuit a nagyváradi székesegyház előtti téren az adventi vásár, melynek bevételéből a Caritas Catolica által működtetett szegények konyháját bővítik, valamint két családot támogatnak majd.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Évről évre többen látogatják a nagyváradi római katolikus püspökség adventi vásárát, melyet idén ötödik alkalommal rendeztek meg a székesegyház előtti téren.

A rendezvény egyik legkedveltebb vendége, Szent Miklós püspök is meglepte érkezésével a legkisebb vásárlókat.

A felkínált termékeket, finomságokat ezúttal is adományért lehetett elvinni, és az így összegyűlt bevételt jótékonysági célra fordítják: a Caritas Catolica által működtetett szegények konyhájának téli időben való bővítéséhez, valamint két család megsegítéséhez járulnak hozzá a szervezők. A moderátori szerepet Csorba Mihály történelemtanár, bihari iskolaigazgató látta el. A standot felállító közösségek száma idén tizenhétre bővült; közülük többen műsort is adtak.

Böcskei László megyéspüspök hangsúlyozta: soha sem szabad feladni a reményt, és mindig kitartóan kell a cél felé haladni, ami ezúttal nem más, mint hogy együtt lehetnek, és néhány órát eltölthetnek egymással adventi hangulatban, várakozásban. Találkoznak egymással, és megosztják egymással ennek a szent és különleges időnek az örömét. „Az, hogy mi most itt vagyunk, annyi sok helyről, azt is jelenti, hogy merünk egymás felé elindulni, szeretnénk találkozni egymással, ahogyan Isten is megkeresett minket. Ez karácsony titka, ajándéka” – fogalmazott a főpásztor.

A beszámoló teljes terjedelmében ITT OLVASHATÓ.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria