Jótékonysági divatbemutatót szerveztek a szegedi Katolikus Házban

Hazai – 2017. március 6., hétfő | 15:00

A Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvánnyal kapcsolatban álló gyógyult fiatalok és a tervezők mutatták be ruhakölteményeiket a „Csinosan a jó célért” kezdeményezés keretében megrendezett divatbemutatón március 5-én, a szegedi Katolikus Házban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre

A „Csinosan a jó célért” kezdeményezés szervezői második alkalommal tartottak divatbemutatót, hogy felhívják a figyelmet a társadalom hátrányos helyzetű tagjaira.

A zene gyógyító erővel bír – vallja Seres Antal, a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány létrehozója, aki 2011 óta tanítja zenei alapokra többek között a szegedi gyermekklinika onkológiai osztályán ápolt gyermekeket. A zeneszerző célja, hogy megkönnyítse a beteg gyermekek mindennapjait, hogy zenéjével segítsen fájdalmaik enyhítésében.

Az ő és önkéntestársai küldetésében szeretettek volna szerepet vállalni a „Csinosan a jó célért” kezdeményezés szervezői. Dudás Kata tervező hívta fel a figyelmüket az alapítványra. „A gyerekek nemcsak hallgatják, hanem megértik a zenét, és akkordokat is tanulnak” – mondta Ombódi Csilla, az alapítvány elnöke. Nem tagadta, hogy az egyik legnehezebb feladatuk az volt, amikor meglátogattak egy súlyosan beteg gyermeket, aki azt kérte, élete utolsó óráiban Seres Antal játsszon neki a gitárján.


A „Csinosan a jó célért” szervezői: Polyák Eszter, Rehák Marcell, Pataki Fanni, Pataki Bernadett, Dudás Kata és Reisz Piroska szeptember óta azon dolgoztak, hogy a divatbemutatóra minél különlegesebb ruhaköltemények készüljenek. A tervezők témája idén a tűz volt. Húsz darabból álló kollekciójukban férfi- és női összeállításokat, de elsősorban alkalmi ruhákat mutattak be. Estélyiket, nadrágkosztümöket, sportruhákat és újrahasznosított darabokat egyaránt bemutattak a kifutón. Tavalyi, első rendezvényük alkalmával közel százezer forint értékben sikerült élelmiszer-adományt gyűjteniük rászoruló családok számára, ezúttal azonban még nagyobb feladatba vágtak: belépőként új, bontatlan játékokat vártak. Sikerüket mutatta, hogy már jóval a rendezvény előtt megtelt az adományokat fogadó asztal.


A hat szervező a szegedi Katolikus Ház úgynevezett érzékenyítő programja során, a „Kapcsolódj be te is!” rendezvénysorozat alkalmával határozta el, hogy saját eszközeivel segít a rászorulókon – idézte fel Kondé Lajos, a Szeged-Csanádi Egyházmegye pasztorális püspöki helynöke. A programhoz csatlakozó fiatalok a társadalom peremén élőkre kívánják felhívni a figyelmet, továbbá időseknek, szociális otthonokban élőknek és fogyatékkal élőknek segítenek. Kondé Lajos úgy fogalmazott: egy fiatalos, lendületes csapat fogott össze, akik nem közömbösek, hanem cselekszenek.

Forrás: Szegedma.hu

Fotó: Gémes Sándor

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria