Jótékonysági „fehér vacsorát” rendeztek Szombathelyen a püspöki palota kertjében

Hazai – 2020. augusztus 5., szerda | 13:50

Ismét white partyt (fehér vacsorát) rendezett a Női Vállalkozói Klub Egyesület a szombathelyi püspöki palota kertjében augusztus 2-án. A felajánlásoknak köszönhetően idén is több százezer forint támogatást kapott a Mindszenty Alapítvány.

A tavalyi nagy sikerű program után idén is megrendezték a white partyt, igaz, a járványügyi helyzetre tekintettel ezúttal elmaradtak a fellépők és a több száz fős vendégsereg. Az egyesület tagsága közül közel húszan vettek részt a hétvégi találkozón.

Laki Brigitta, a szervezet elnöke adta át Székely János megyéspüspöknek azt a 200 ezer forint értékű támogatást, amelyet az egyesület ajánlott fel az alapítványnak. Az adomány a délután folyamán tovább gyarapodott a résztvevők által felajánlott összeggel, további 190 ezer forinttal, így ezen a délutánon 390 ezer forint gyűlt össze jótékonysági célra.

A Mindszenty Alapítványon keresztül hátrányos helyzetű lányok oktatását segítik a női vállalkozók. A találkozón kötetlen beszélgetést folytattak a résztvevők Székely János megyéspüspökkel az aktuális kérdésekről.

A fehér vacsora (Le Diner en Blanc) rendezvény hagyománya 1988 nyarán Párizsból indult, François Pasquier kezdeményezésére. Azóta számos országban elterjedt e kötetlen közösségi program szokása, melynek lényege, hogy egy település lakói vagy egy kisebb közösség tagjai fehér ruhában vacsoráznak egy előre meghirdetett nyári estén. A vacsora kellékeit, asztalokat, székeket, illetve az ételt is mindenki maga hozza. Hazánkban néhány templomi közösség is szervez ilyen programot.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria