Júniusi búcsúnap a Fatimai Szűzanyánál katolikus iskolák részvételével

Hazai – 2019. június 18., kedd | 16:38

Az idei második búcsúnapon, június 13-án Horváth József bodajki plébános tartotta az ünnepi szentmisét a Fatimai Szűzanya első magyarországi búcsújáró helyén, Alsószentivánon. Kiss Attila pedagógus számolt be az eseményről.

A Fatimai Szűzanya első magyarországi kegyhelyén, Alsószentivánon májustól októberig minden hónap 13-án, a fatimai jelenések napjain tartanak zarándoknapot.

Az idei második búcsúnapon Horváth József bodajki plébános tartotta az ünnepi szentmisét, aki hálát adott Istennek azért, hogy idén is megkapta azt a kegyelmet, hogy szónok lehessen a Fatimai Szűz búcsújáró helyén.

Az alsószentiváni Fatimai Boldogasszony Általános Iskola tanulói is részt vettek a szentmisén, közreműködtek a felolvasásban, a ministrálásban és a körmenetben is. Nem ők voltak azonban az egyetlen katolikus iskolai közösség a misén: a Pécsi Egyházmegyében található Tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda közösségéből is többen eljöttek a zarándoklatra.

Prédikációjában Horváth József felidézte Jézus szenvedéstörténetét, aki nem vetette le a keresztjét, hanem felment vele a Golgota hegyére, ahol meghalt értünk, hogy megváltsa a bűneinket, s feltámadásával számunkra is lehetőséget adjon az örök élet elnyerésére. Nekünk is türelemmel kell hordoznunk keresztünket, Isten nem hagy el a bajban – emelte ki a szónok. – Ma is történhetnek velünk csodálatos események, megoldhatjuk életünk válságos időszakait. Ehhez követnünk kell Isten akaratát, útmutatását, amit kijelöl számunkra, és kérnünk kell a Szűzanya közbenjárását, aki mindig meghallgatja a hozzá fordulókat.

Az ünnepi szentmise végén, a körmenet után Helter István köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a búcsú méltó lebonyolításában, illetve előkészületeiben, jelenlétükkel megtisztelték a kegyhelyet.

A búcsú szentségimádással zárult.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria