Kántortalálkozót tartottak az ecsédi Boldogasszony-kápolnában

Kishírek – 2021. október 7., csütörtök | 16:50

Október 2-án, szent őrzőangyalok ünnepén – a zene világnapját követően – kántortalálkozót rendeztek a Heves megyei Ecséd település Szentkút-völgyi kápolnájában.

Az esemény a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány és a helyi kántorszolgálatot végzők közös szervezésében, a jubileumi emlékévet záró eseményeként valósult meg.

A találkozón Csontos Péter, a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány koordinátora, valamint Mucsi László helyi kántor mondott megnyitó beszédet, szót ejtve a kántorhiányról, amely a paphiány mellett egyre szembetűnőbb probléma az egyházmegyékben.

Balogh Péter Piusz gödöllői premontrei apát a kántorképzés fontosságáról tartott előadást, valamint szólt a népi énekekről és a liturgiáról. Szabó József Béla atya, az Egri Főegyházmegye zenei főigazgatója a kántorok szerepéről, szolgálatáról beszélt.

Varga József plébániai kormányzó vezetésével rövid lelkigyakorlaton vehettek részt az eseményen megjelentek.

A kántortalálkozó szentmisével zárult, melyet Balogh Péter Piusz apát mutatott be; a szentmisét a kántori szolgálatot végzőkért ajánlotta fel. Szentbeszédében a gödöllői premontrei apát az ünnep fontosságát állította a középpontban.

A találkozón közreműködtek a helyi Karitász tagjai, valamint a helyi kántorok, Pál Tamás és Mucsi László.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria