Kapcsolódás, újratervezés – Családos tábor Csobánkán

Kishírek – 2020. július 29., szerda | 10:48

Július harmadik hetében bejárós családi tábornak adott otthont a Segítő Nővérek csobánkai rendházának udvara.

A Szent Anna-plébánia családos közössége, az édesanyás kiscsoport tagjai és gyermekeik együtt vettek részt a táborban, amely kellemes kikapcsolódást, testi-lelki töltekezést nyújtott a gyerekeknek és szüleiknek, mivel az otthoni környezethez közel, mégis másként vakációzhattak.

A program minden reggel vidám tornával és tábori himnusz éneklésével indult. Ezt követően a felnőttek külön elvonulva dolgoztak a kapcsolatformák különböző szintjeivel; a bensőséges kapcsolat, a felebaráti kapcsolat, a szülő–gyermek kapcsolat megerősítése; az istenkapcsolat kérdéseivel. A gyerekek is a kapcsolatformákkal foglalkoztak – hitoktatók és fiatal segítők közreműködésével – történetek feldolgozása, bábozás, játékok és kézművesfoglalkozások által.

Délutánonként az udvaron szülők és gyerekek együtt élhették át a közös alkotás örömét, társasjátékok, ugráló vár, foltvarrás, gipszformák díszítése, kreativitás fejlesztő aktivitások során.

A tábor napjait a katolikus templomban tartott esti imádságok zárták.

A bejárós tábor végén a vácrátóti arborétumba látogattak a családok, immár teljességében, együtt töltekezve, hogy élményekkel gazdagodva térhessenek haza és álljanak vissza a dolgos hétköznapokba.

Szöveg: Ilyés Erika nővér

Forrás és fotó: Segítő Nővérek Kongregációja

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria