Karácsonyra hangolva – Fogyatékkal élők intézetébe látogatott Spányi Antal püspök

Hazai – 2019. december 14., szombat | 17:00

A Székesfehérvári Egyházmegye és a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum jóvoltából a Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének valamennyi lakója szeretetcsomagot kapott ajándékba december 9-én Spányi Antal megyéspüspöktől.

Az előkarácsonyi ünnepségre minden évben ellátogat Spányi Antal a múzeum munkatársaival. Az ajándékcsomagok mellett idén is karácsonyfával lepték meg a gondozottakat, akik megindító műsorral viszonozták a látogatást.

A főpásztort nagy izgalommal várták a Szent Kristóf Ház lakói, és beszámoltak neki a karácsonyi kézműves-foglalkozásról, melyet a múzeum munkatársai tartottak számára. Az alkalom keretében karitászcsomagokat állítottak össze, és tüzelőfát hordtak ki a szegényeknek.

A ház lakói az ajándékok között örömmel fogadták az egyházmegyei múzeum Mikulás-napi kézműves-foglalkozásán készült karácsonyi díszeket is, amelyek majd az ünnep előtti napon kerülnek a fenyőfára.

A főpásztor az ünnepségen kedves szavakkal köszöntötte az intézmény gondozottjait, akik közül sokan ilyenkor élhetik meg a karácsony együtt töltött, közös örömét. „A legkedveltebb ünnepünket azért szeretjük, mert a betlehem kedves alakjai, Mária, József és a kis Jézus olyan szeretetet sugároznak egymás felé és felénk is, amelyre mindannyian vágyunk. Arra szólítanak bennünket is, hogy türelemmel viseljük el egymást, és jósággal forduljunk a másik felé” – mondta a főpásztor, majd azt kívánta a ház lakóinak és dolgozóinak, hogy a karácsony örömét és békéjét találják meg a szívükben, és adják tovább szeretteiknek.

A Szent Kristóf Ház lakói hosszú ideje készültek az ünnepségre versekkel, énekekkel és köszöntőkkel. „Hálával áldlak, Istenem, azért is, ami nincs nekem” – hangzott el a záró versben, amely után a gondozottak mosolyogva, vidáman énekelték elmaradhatatlan karácsonyi dalukat: „Szent karácsony éjszakáján a Szent Kristóf Ház boldog ünnepet kíván!”

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye

Fotó: Viniczai Attila; Lakata Pál

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria