Karitász-önkéntesek alapképzése Érden

2019. február 11., hétfő | 15:39

Önkéntesek számára tartott alapképzést a Katolikus Karitász február 4-én Érden.

A 35 fő részvételével megtartott képzésen – lelki ráhangolódást követően – Megyeri Márta, a budapesti Szent Erzsébet Karitászközpont irodavezetője beszélt a szervezet történetéről és felépítéséről. A Karitász nyolc súlyponti területének bemutatásánál az előadó részletesen kitért az egyes célcsoportokkal kapcsolatos sajátosságokra, jellegzetességekre. Ezt követően bemutatták az országos segélyprogramokat. Fontos tudnivalók hangzottak el az arculatról, a logóhasználatról és az egységes fellépés szükségességéről.

Az ebéd utáni szekció kifejezetten a plébániai karitászcsoportok működését mutatta be: az adománygyűjtést és -osztást, a kompetenciahatárok figyelembevételét, a csoportok dinamikáját, feladatvállalását, a plébánossal való együttműködést és az utánpótlás-nevelést, külön megemlítve a Caritas Junior szervezetet.

A képzésen lehetőség nyílt saját élmények, tapasztalatok megosztására is.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd