Karitász-önkéntesek alapképzése Érden

2019. február 11. hétfő, 15:39

Önkéntesek számára tartott alapképzést a Katolikus Karitász február 4-én Érden.

A 35 fő részvételével megtartott képzésen – lelki ráhangolódást követően – Megyeri Márta, a budapesti Szent Erzsébet Karitászközpont irodavezetője beszélt a szervezet történetéről és felépítéséről. A Karitász nyolc súlyponti területének bemutatásánál az előadó részletesen kitért az egyes célcsoportokkal kapcsolatos sajátosságokra, jellegzetességekre. Ezt követően bemutatták az országos segélyprogramokat. Fontos tudnivalók hangzottak el az arculatról, a logóhasználatról és az egységes fellépés szükségességéről.

Az ebéd utáni szekció kifejezetten a plébániai karitászcsoportok működését mutatta be: az adománygyűjtést és -osztást, a kompetenciahatárok figyelembevételét, a csoportok dinamikáját, feladatvállalását, a plébánossal való együttműködést és az utánpótlás-nevelést, külön megemlítve a Caritas Junior szervezetet.

A képzésen lehetőség nyílt saját élmények, tapasztalatok megosztására is.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő