Kedvezményesen előjegyezhető az Isten szava minden napra 2021-es kötete

Kultúra – 2020. szeptember 27., vasárnap | 12:41

A Sant’Egidio közösség és a Magyar Kurír közös kiadásában, az Új Ember Kiadványok sorozat legújabb köteteként idén is megjelenik az Isten szava minden napra 2021. A könyv bibliai szakaszokat és elmélkedéseket kínál az év minden napjára.

Az Isten szava minden napra 2021 – a korábbi kiadásokhoz hasonlóan – a latin egyház naptárához kapcsolódik. Napról napra segíti a Szentírás olvasását, megértését rövid elmélkedéseivel, melyek nemcsak a Szentírásban való elmélyedésben, hanem a való élet, napjaink történéseinek megértésében is támogatnak bennünket. Az imádság újra Isten felé tájolja a szívünket.

Az elmélkedések szerzője, Vincenzo Paglia érsek így foglalja össze az Isten szaván való imádságos elmélkedés lényegét: „Az Isten szavának mindennapi meghallgatása táplálja az imádságot, és egyúttal segít olvasni, értelmezni az idők jeleit, vagyis megérteni a történelem által föltett kérdéseket… Ennek a könyvnek a lapjai vezérfonalat kínálnak, napjaink hűséges kísérőiül szegődnek az év során, hogy megtanuljunk Isten szavához fordulni, amely lelki iránytűként szolgál korunk háborgó tengerén; az irgalmasság és együttérzés iskolája a világban, amelynek egyre nagyobb szüksége van rá.”

A kiadványt előrendeléssel kedvezményesen, 3000 forintos áron lehet megrendelni (Budapesten és Pécsen személyes átvétel is megoldható, más esetben postaköltség is terheli a rendelést). Megjelenése november 10. körül várható. Az elmélkedések advent első napjával kezdődnek, de karácsonyi ajándéknak is szívesen ajánljuk. A rendelést a santegidio.budapest@gmail.com címen lehet leadni október 11-éig.

Vincenzo Paglia érsek a Pápai Életvédő Akadémia elnöke és a II. János Pál Pápai Intézet nagykancellárja, emellett a Sant’Egidio közösség spirituális felelőse. Számos könyv szerzője, amelyek közül magyar nyelven az Isten szava minden napra korábbi évekre írott kötetei jelentek meg, valamint a Nővérünk, a halál című kötet, az utóbbi a Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatában.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria