Keresztény gólyatábor Esztergomban – szervezői szemmel

Hazai – 2019. augusztus 15., csütörtök | 14:52

Idén augusztus 7. és 11. között tartották Esztergomban, a Szent Adalbert Központban a keresztény gólyatábort HEGY – Hittel az egyetemen címmel. A szervezők beszámolóját olvashatják az ökumenikus szellemiségű programról.

„Hatodikán egykor tali a Nyugatiban!” – kaptuk meg az utolsó információkat tartalmazó e-mailt. Néhány veterán szervező tudta, mi vár ránk az elkövetkező napokban, de sokan voltak közülünk, akik először koordináltak programokat a HEGY – Hittel az egyetemen gólyatáborban…

A több hónapos munka meghozta gyümölcsét; augusztus 7-én nagy izgalommal vártuk a gólyákat, akik hozzánk hasonló lelkesedéssel vetették bele magukat a tábor programjaiba. Az ismerkedős játékok segítettek a szervezőknek és a résztvevőknek is kialakítani a közvetlenséget, a kiscsoportos beszélgetések pedig elmélyítették az egymáshoz való kapcsolódást.

Gólyatáborról lévén szó, nem maradhattak el az egyetemi információk, a karokról, szakokról, a Neptun használatáról szóló praktikák, tippek. Az első estét egy kötetlen, borkóstolóval egybekötött PubQuizzel zártuk, ezzel megalapozva az elkövetkező napok hangulatát.

A színvonalas előadások (Kuzmányi István, a Magyar Kurír főszerkesztő-igazgatója, Krúdy Tamás, a Nők Lapja munkatársa és felesége, Zsófia, a PárKatt alapítója, valamint Martí Zoltán, a 777blog főszerkesztője jött hozzánk), a tánctanítások, a városi vetélkedő, a tábortűz és persze a nagy meleg miatt elmaradhatatlan vízi csata biztosította, hogy mindenki találjon olyan programot, ami közel áll hozzá, amiben maximálisan jelen tud lenni.

Keresztényként nagy hangsúlyt fektettünk a lelki fejlődésre a reggeli és esti imák, zsolozsmák, valamint a csütörtök esti imaest által.

Az egymás iránti nyitottság minden évben meglepi a szervezőket; sok gólya izgul amiatt – főleg az első napon –, hogy nem ismer senkit, de a félelem gyorsan elszáll, amint kiderül, milyen hamar meg lehet találni a közös hangot a többiekkel.

A hagyományosan az utolsó estén megrendezett bál méltó lezárása a tábornak, hiszen együtt ünnepeljük a sikeres felvételit, a táborban lezajlott játékok, versenyek győzteseit, a gólyákat és a szervezőket egyaránt.

A vasárnapi szentmisét Pákozdi István atya, a Budapesti Római Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség vezetője tartotta, aki kiemelte az egyetemi évek alatti aktív közösségi élet fontosságát, hiszen a keresztény közeg segít megélni a tábor mottóját: Hittel az egyetemen.

Hálásan köszönjük a szállást a Szent Adalbert Központnak, a szponzorálást a támogatóinknak, a hirdetésben való segítséget a keresztény portáloknak. Köszönjük a részvételt a szervezőknek és a gólyáknak, hiszen nélkülük nem jöhetett volna létre a tábor. És nem utolsósorban köszönjük a gólyatábort és az élményeket Teremtőnknek!

Forrás és fotó: Budapesti Római Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria